Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün:

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: -2012 yılı içinde ihracatta her ne kadar Avrupada sıkıntı yaşanıyorsa da biz zamanında aldığımız önlemlerle bunu aşacağız. Çünkü, Amerikaya ihracat yapıyoruz. Amerikaya ihracatımız şu anda planlananı


GAZİANTEP (A.A) - Zeynep Yücetaş - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, bu yıl ihracatta Avrupada yaşanan sıkıntıları zamanında aldıkları önlemlerle aşacaklarını belirterek, Çünkü, Amerikaya ihracat yapıyoruz. Amerikaya ihracatımız şu anda planlananın hemen hemen 2 katı gelişiyor dedi.
     Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 5 ayında Türkiye, toplam otomotiv pazarında önceki yıla göre yüzde 21 oranında gerileme olduğunu ifade ederek, satışların yıl sonunda olumlu bakışla 850 bin civarında olacağını gördüklerini söyledi.
     Yenigün, Bu zaten yılın başında öngörülen 750-850 bin aralığının en üst noktası. Onun üzerine gitmesi çok mümkün gözükmüyor. Şu andaki gidişat ise bunu destekliyor. Genel satışlar açısından mayıs ayı gayet iyiydi, haziran da iyi gitti. Ramazan ve yaz tatilinin ardından eylül ayından itibaren yine yükselmeye başlar diye konuştu.
     Ford Otosan olarak pazar lideri olduklarını ifade eden Haydar Yenigün, geçen yılı 141 bin araç satışıyla kapattıklarını ve toplam 907 bin satışın içinde yüzde 15,1 payla birinci olduklarını dile getirdi. Yenigün, bu yıl genel satışların bir miktar azalacağını aktararak, 2012 sonunda Ford Otosanın araç satışı 125-129 bin olacak diye öngörüyoruz. Bu şekilde de yine birinci olacağız dedi.
    
     -Kosta Rika ve Şiliye ihracat
    
     Haydar Yenigün, 2005 yılından bu yana Türkiyenin en fazla ihracat yapan ilk 3 şirketi arasında yer aldıklarını anlatarak, 2011 yılında 5 kıtada 70 ülkeye araç ve parça ihracatı yaptıklarını ve 3,5 milyar dolarlık ihracat cirosu elde ettiklerini kaydetti.
     Ekim ayında piyasaya sunacakları yeni transit model Tourneo Customun satışlarını olumlu etkileyeceğini vurgulayan Yenigün, bu aracın sadece Türkiyede üretileceğini ifade ederken, Şu anda 70 ülkeye araç satıyoruz. Yeni modelin devreye girmesiyle bu sayı 75e çıkacak. Yeni gireceğimiz ülkeler arasında Kosta Rika, Şili de var dedi.
     İhracatta ana pazarlarının hala Avrupa olduğunu, bunun yanında Amerikada satışlarının iyi gittiğini belirten Yenigün, şunları kaydetti:
     2012 yılı içinde ihracatta her ne kadar Avrupada sıkıntı yaşanıyorsa da biz zamanında aldığımız önlemlerle bunu aşacağız. Çünkü, Amerikaya ihracat yapıyoruz. Amerikaya ihracatımız şu anda planlananın hemen hemen 2 katı gelişiyor. Bu ülkedeki ekonomi gayet iyi gidiyor. Dolayısıyla Avrupa pazarındaki bir miktar daralmayı fazlasıyla Amerikada kapatacağız.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER