Fotoğrafçıların Kapadokya safarisi sona erdi

Fotoğrafçıların Kapadokya safarisi sona erdi


AKSARAY (A.A) - Kapadokyada 130 fotoğrafçının katıldığı foto safari sona erdi.
     Fotoğraf paylaşım sitesi Fotoiz, Anatolian Panorama Dergisi ve Cappadocia Voyager Balloons işbirliğiyle Kapadokyada 3 günlük foto safari düzenledi.
     Fotoiz.com internet sitesinin kurucularından Serbülent Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri, kültürü, konakları ve balon turlarıyla yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Kapadokyaya, fotoğraf tutkunlarının da her geçen yıl daha fazla ilgi gösterdiğini ve bölgenin bir cazibe merkezi haline geldiğini söyledi.
     Fotoiz olarak Kapadokyaya 3 günlük fotoğraf gezisi düzenlediklerini belirten Özkan, 130 fotoğrafçının katıldığı foto safaride Kapadokyanın doğa ve kültür hazinelerini fotoğrafladık dedi.
     Kapadokyanın fotoğraf tutkunları için birçok potansiyeli bir arada buluşturduğunu kaydeden Özkan, şunları ifade etti:
     Güzel atlar ülkesi ve periler diyarı, gökyüzündeki balonlarla birlikte bir başka güzel. Bizde Kapadokyanın doğa, tarih ve kültür hazineleri fotoğraf karelerine aldık. Foto safari kapsamında Kapadokyanın en ünlü seramik ve çömlek ustası Galip ustayı çömlek atölyesinde fotoğrafladık. Avanosta çekimler yaptık. Zelve Vadisi, Paşabağı, Göreme Açık Hava Müzesi, Ortahisar ve Uçhisar kalelerini ziyaret ederken, Ürgüp ve Mustafapaşada şehir gezisi yaptık. Göreme ve Kazıl Vadide gün batımını çekerken, sabahları da balon turlarına katıldık. Yerden de gökyüzündeki balonları fotoğrafladık. Kırkgöz yeraltı şehri ve Ihlara Vadisini ziyaret ederek foto safarimizi tamamladık.
     Fotoğraf tutkunlarının gezi kapsamında sunumlar gerçekleştirdiğini ve temel fotoğraf teknikleri dersi aldıklarını belirten Özkan, Türk fotoğraf sanatının daha ileri seviyelere gelmesini sağlamak, fotoğraf sanatına olan ilginin artmasına katkı vermek ve bu sanata yeni başlayanlara yol göstermek için fotoğraf eğitimi ve sunumlar gerçekleştirdik dedi.
     Kapadokyanın fotoğraf tutkunlarını büyülediğini vurgulayan Özkan, Kapadokyaya yeni foto gezileri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Murat Öner Taş
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Fotoğrafçıların Kapadokya safarisi sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER