Fransada Hollandeın cumhurbaşkanı seçilmesi

Fransada Hollandeın cumhurbaşkanı seçilmesi -Prof. Dr. Selvi: -Türkiye-Fransa ilişkileri diğer alanlarda yumuşayacak, çok sert ve katı olmayacak, daha yumuşak hale gelecek ama Ermeni sorunuyla ilgili Fransa tarafından bir yumuşam


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Haluk Selvi, Fransada cumhurbaşkanlığı seçimini Francois Hollandeın kazanmasına ilişkin, Türkiye-Fransa ilişkileri diğer alanlarda yumuşayacak, çok sert ve katı olmayacak, daha yumuşak hale gelecek ama Ermeni sorunuyla ilgili Fransa tarafından bir yumuşama beklenmemeli dedi.
     Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimi kazanan Hollandeın de Türkiyenin Ermeni sorununa bakış açısının çok farklı olmayacağını söyledi.
     Ermeni sorununun Fransa Devletinin dış politikası olduğuna dikkati çeken Selvi, Türkiye-Fransa ilişkileri diğer alanlarda yumuşayacak, çok sert ve katı olmayacak, daha yumuşak hale gelecek ama Ermeni sorunuyla ilgili Fransa tarafından bir yumuşama beklenmemeli. Zira parlamento var. Yine milletvekilleri var. Ermeni diasporası orada çalışmalarını sürdürecek, Ermeni sorunuyla ilgili Fransadaki cumhurbaşkanlığı seçimi çok fazla şeyi değiştirmeyecek ifadelerini kullandı.
     Yeni yönetimle birlikte Ermeni sorunuyla ilgili diaspora çalışmalarında hiçbir değişiklik olmayacağını, hükümetler arasındaki ilişkilerin biraz daha farklı olacağını savunan Selvi, Biraz yumuşama gözlenebilecek ama diaspora her zaman oradaki varlığını sürdürecek. 400 bin Ermeni asıllı Fransa vatandaşı var, parlamento içindeki çalışmalarını aralıksız sürdürecekler, vazgeçmeyecekler. 2015 hedefini gerçekleştirene kadar çalışacaklar. Bu süreçte Fransa Parlamentosundan hiçbir yumuşama beklenemez diye konuştu.
     (KMK-JM)
<< Önceki Haber Fransada Hollandeın cumhurbaşkanı seçilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER