Fransanın Maliye askeri müdahalesi

Fransanın Maliye askeri müdahalesi -Zonguldakta Fransanın Maliye askeri müdahalesi protesto edildi -Askeri müdahale sonucu yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılındı


ZONGULDAK (A.A) - Zonguldakta Fransanın Maliye askeri müdahalesi protesto edildi.
     Kent merkezinde bulunan Yeni Cami önünde öğle namazının ardından toplanan Sürekli Aydınlık için Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SAYDER) ile İlim ve Yardımlaşma Derneği (Çağrı-Der) Zonguldak Şubesi üyeleri, Fransanın Maliye askeri müdahalesi sonucu yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kılmalarının ardından dua etti.
     SAYDER üyesi Fatih Altuntaş, yaptığı açıklamada, insanlık tarihi kadar eski olan hak ve batıl mücadelesinin bugün farklı yüzüyle dünyanın çeşitli bölgelerinde devam ettiğini söyledi.
     Bugün Suriyede, Irakta, Afganistanda, Filistinde, Doğu Türkistanda ve dünyanın birçok yerinde bu mücadelenin görüldüğünü ifade eden Altuntaş, şunları kaydetti:
     Zalimler bu savaşı sadece silahla değil gerek yer altı gerekse yer üstü değerlerimizi sömürerek ve halkları zayıflatarak devam ettirmektedirler. Afrikanın en büyük ülkelerinden biri olan Malide uzun yıllardır süregelen sömürüye karşı bir uyanış hareketi başladı. Hiçbir haklı bahaneye sahip olmayan Fransa ve sömürüde destekçileri olan ülkeler Malide sömürüye başkaldıran kardeşlerimize hunharca saldırıyorlar. Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak bu olayı kınıyoruz. Başta Fransa olmak üzere tüm emperyalistlerin bu katliama son vermelerini istiyoruz.
     Dernek üyeleri açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Fransanın Maliye askeri müdahalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER