Fransanın Maliye askeri müdahalesi

Fransanın Maliye askeri müdahalesi -Sakaryada bir grup, cuma namazı çıkışında Fransayı protesto etti


SAKARYA (A.A) - Sakaryada bir grup, cuma namazı çıkışında Maliye askeri müdahalede bulunan Fransaprotesto etti.
     Orhan Gazi Camisinin avlusunda toplanan, Müslümanlar kardeştir, Fransa kalleştir, yazılı dövizler taşıyan grup, Fransa aleyhine slogan attı.
     Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Dış İlişkiler Sakarya İl Başkanı Muhittin Öztopaloğlu, İslam ülkelerinin batılı ülkeler karşısında zulüm gördüğünü söyledi.
     Fransanın İslami uyanışa karşı Malide başlattığı terörist müdahale tüm hızıyla devam ediyor diyen Öztopaloğlu, Afrika ülkelerinin işbirlikçi hükümetlerinin de asker göndererek desteklediği bu Fransız işgaline, bazı Körfez emirliklerinin de finans desteği sağladığı iddiası küresel emperyalizminin tüm silahlarını kullandığını gösteriyor ifadelerini kullandı.
     Malinin zengin uranyum yataklarına sahip olduğuna işaret eden Öztopaloğlu, şunları kaydetti:
     Malide 15 milyon insan yaşamaktadır ve nüfusunun yüzde 95i Müslümandır. Uzun yıllardır işgal altında kalan Mali, soykırımlarla anılan Fransanın zulmüne maruz kalmaktadır. Ülkedeki Batı yanlısı ayrılıkçı silahlı gruplara karşı herhangi bir müdahalede bulunmayıp, bilakis destek olan Fransanın Müslüman grupları terörist olarak gösterip saldırması, kanlı şekilde devam etmektedir.
     Malideki bu kaos ortamının kısa sürede Nijer, Burkina Faso, Cezayir, Moritanya ve Libyaya doğru genişleme ihtimali vardır.
    
     Muhabir: Enes Duran - Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fransanın Maliye askeri müdahalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER