Fransa heyetinden Gaziantepe ziyaret

Fransa heyetinden Gaziantepe ziyaret -Paris Valisi Daniel Canepa başkanlığındaki bir heyet Gaziantepi ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Fransanın Paris Valisi Daniel Canepa başkanlığındaki bir heyet Gaziantepi ziyaret etti.
     Gaziantep Girişimci İş Adamları Derneğinden (GAPGİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Canepa, beraberinde resmi ve özel sektör temsilcileriyle Gaziantepe geldi.
     GAPGİADın organizasyonunda, Fransa-Türk İş Adamları Derneği (FEDİF) işbirliğiyle, Paris Yatırım Ajansı Programı adı altında Gaziantepte bir araya gelen iş adamları, iki ülke arasındaki ticareti geliştirmek için görüşmeler yaptı.
     Bir restoranda gerçekleşen toplantıya, Paris ve Ile-de France Eyaleti Valisi Daniel Canepa, Paris Yatırım Ajansı Başkanı Pierre Simon, Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkan Yardımcısı Kasım Fincan, GAPGİAD Başkanı Akın Çalışkan, Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Başkanı İlker Hasırcı, FEDİF Başkanı Nevzat Ceylan ile iş adamları ve dernek üyeleri katıldı.
     Toplantıda iki ülke arasındaki ilişkiler ele alındı.
     Türkiye ile Fransa arasında ortak noktalar olduğunu belirten Vali Daniel Canepa, iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişe dayandığını ifade etti.
     Gaziantepin gelişen ekonomisi hakkında bilgi veren TUSKON Başkan Yardımcısı Kasım Fincan ise Türkiyedeki makine halısının yüzde 82si, akrilik ve sentetik ipliğin yüzde 45i, makarna, un ve irmiğin yüzde 50si ile çikolata ve şekerlemenin yüzde 30u, bitkisel yağların yüzde 10unun Gaziantepte üretildiğini kaydetti.
     Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok eskilere dayandığını anımsatan Fincan, Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkiler dönem dönem sekteye uğramakla birlikte köklü düşmanlıklara dönüşmüyor. Biz istiyoruz ki iki ülke arasındaki dostluk gelişerek devam etsin şeklinde düşüncelerini aktardı.
     Konuşmaların ardından yetkililer, birbirlerine plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Fransa heyetinden Gaziantepe ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER