Fransızların fuar, Hintlilerin Bursa siyah inciri

Fransızların fuar, Hintlilerin Bursa siyah inciri ilgisi -Parisin önemli fuarlarının organizatörleri ve Hindistanlı incir üreticileri, Bursada, UYMSİBi ziyaret etti


BURSA (A.A) - Çeşitli ziyaretler için Türkiyede bulunan Parisin önemli fuarlarının organizatörleri ve Hindistanlı incir üreticileri Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğini (UYMSİB) ziyaret etti.
     Paristeki önemli tarım, tarım teknolojileri, ve gıda teknolojileri fuarlarının organizatörleri, UYMSİB Başkanı Salih Çalıyı makamında ziyaret etti.
     Çalı, yazılı açıklamasında, Parisin fuar açısından önemli bir şehir olduğunu ve her yıl 440dan fazla fuara ve 10 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını söyledi.
     Fransız misafirlerine Uludağ İhracatçı Birliklerine (UİB) bağlı Otomotiv, Tekstil, Hazır Giyim, Konfeksiyon, Meyve Sebze Mamulleri ve Yaş Meyve Sebze ihracatçı birliklerini tanıttıklarını söyleyen Çalı, Bizi Fransada düzenledikleri önemli fuarlara davet ettiler. Biz de buradaki fuarlar ile yapılabilecek işbirlikleri hakkında bilgi verdik. Görüşme gayet olumlu bir şekilde son buldu dedi.
     Fransız misafirlere Bursanın ve Türkiyenin önemli sebze ve meyveleri hakkında bilgiler de verdiklerini dile getiren Çalı, Mevsimsel olarak incir, ayva ve biber hakkında geniş bilgiler verdik. Tatlarına baktırmayı da ihmal etmedik diye konuştu.
     Çalının diğer konukları ise Hindistanlı incir üreticileri oldu. İncir üretimi ve ihracat durumunu incelemek için Türkiyede bulunan heyet, ülkelerindeki incir üretimi hakkında bilgi verdi.
     Salih Çalı, misafirlerine Türkiyede incir üretimi, incirin durumu, üretimi ve ihracatı konusunda bilgiler verdiklerini ve incir üretiminin nasıl olması gerektiği ve hangi ülkelere ihracat yapılabileceği konularında tecrübelerini paylaştıklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Fransızların fuar, Hintlilerin Bursa siyah inciri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER