FÜ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında

FÜ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Üniversitesi (FÜ) ve Yunus Emre Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı.
     FÜ Rektörlük Toplantı Salonunda düzenlenen protokol imza töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, birçok ülkede temsilcilikleri bulunan Yunus Emre Enstitüsünün, Türk kültürünü, Türk dilini ve ülkeyi tanıtan faaliyetlerde bulunduğunu belirtti.
     Düzenlenen protokol ile bu merkezler aracılığıyla FÜnün yurt dışında tanınırlığının daha da artacağını ifade eden Demirdağ, Bu işbirliği ile ulaşamadığımız birçok ülkeye, enstitü vasıtasıyla daha da kolay ulaşmış olacağız. Amacımız üniversitemizi uluslararası bir üniversite haline getirmekse, bugün atacağımız bu adımla buna büyük bir katkı sağlayacağımızı düşünüyorum dedi.
     Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ise, 4 yıl önce kurulan enstitünün, bütün dünyada Türk dilini, Türk kültürünü, Türkiyeyi tanıtıcı faaliyetler yürüttüğünü, bugüne kadar 30un üzerinde ülkede Türk Kültür Merkezleri açtıklarını belirtti.
     Bu çalışmaların çoğunluğunu Türkiyedeki üniversiteler ve diğer bu tür kurumlarla birlikte yürüttüklerini ve bugüne kadar 60ın üzerinde üniversite ile protokol imzaladıklarını aktaran Develi, bu protokollerin hem işbirliği yapan üniversitelerin bulundukları ülkedeki tanıtımını hem de uluslararası öğrenci sirkülasyonunu kolaylaştırdığını vurguladı.
     Konuşmaların ardından Demirdağ ve Develi protokolü imzaladı.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ramazan Kaya
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber FÜ ile Yunus Emre Enstitüsü arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER