Futbol

Futbol -TFFHGDden Meireles açıklaması: Tahkim Kurulunun vicdanları kanatacak nitelikte bir karara varması spor kamuoyu nezdinde tüm inandırıcılığını kaybetmesine neden olmuştur


ANKARA (A.A) - Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD), Tahkim Kurulunun Fenerbahçeli futbolcu Raul Meirelesin 11 maçlık cezasını 4 maça indirerek, spor kamuoyundaki tüm inandırıcılığını kaybettiğini bildirdi.
     TFFHGDden yapılan yazılı açıklamada, Meirelesin Galatasaray-Fenerbahçe maçında hakem Halis Özkahyaya karşı aklı başında hiçbir yetişkin erkeğin kabul edemeyeceği ahlak dışı, sportmenlik ve fair-play ruhundan uzak davranış sergilediği belirtildi.
     Açıklamada, Meirelesin Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 11 maçla cezalandırıldığı hatırlatılarak, Bu karar spor kamuoyunun büyük çoğunluğu nezdinde takdirle karşılanmış ve Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) ilgili yönetmeliklerinin doğru uygulandığı ve ahlak değerlerinin korunduğu ortak kanaatiyle, spor kamuoyunda sinirlerin ve güvensizlik ortamının yatışmasına önemli katkılar sağlamıştır denildi.
     Tahkim Kurulunun, PFDKnın Meirelese verdiği cezada indirime gitmesiyle ortamın yeniden gerildiği ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Tahkim Kurulunun vicdanları kanatacak nitelikte bir karara varması spor kamuoyu nezdinde tüm inandırıcılığını kaybetmesine, TFFye ve kurullarına olan güven duygusunun tamamen sarsılmasına, hatta yok olmasına neden olmuştur. Tahkim Kurulunun anılan kararında belirtmiş olduğu gerekçeler, akıl ve mantık sınırlarını zorlarken, hakem camiasının kamuoyu nezdinde büyük yara almasına sebep olmuştur. Tahkim Kurulunun, vicdanları kanatan bu kararı mutlak suretle yeniden değerlendirme içine girmesi ve kararın düzeltilmesi yönünde tüm yetkisini kullanması gerekmektedir.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Hüseyin Doğru

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER