Futbol

Futbol -Eskişehirspor Teknik Direktörü Yanal: -Türkiyede futbol, özellikle son dönemde sadece sonuçla yorumlanan, bu sonucu yorumlarken kazanılan bir maçtan başka hiçbir şeye bakılmaksızın sonucun değerlendirildiği bir oyun


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Türkiyede futbol, özellikle son dönemde sadece sonuçla yorumlanan, bu sonucu yorumlarken kazanılan bir maçtan başka hiçbir şeye bakılmaksızın, sonucun değerlendirildiği bir oyun dedi.
     Yanal, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesislerinde düzenlendiği basın toplantısında, futbolun sadece oyuncalardan, teknik ekipten ya da kulüp başkanından oluşmadığını belirterek, futbolun kentin ve taraftarların da içinde bulunduğu büyük bir oyun olduğunu kaydetti.
     Futbolu güçlendirenin, güzelleştirenin ve heyecanlandıranın büyük bir aileye sahip olma duygusu olduğunu vurgulayan Yanal, şöyle konuştu:
     Türkiyede futbol, özellikle son dönemde sadece sonuçla yorumlanan, bu sonucu yorumlarken kazanılan bir maçtan başka hiçbir şeye bakılmaksızın, sonucun değerlendirildiği bir oyun. Saygı, sevgi, anlayış ve Fair Playin olmadığı acımasız bir ortam yaratılmış durumda. Eskişehirspor, bu konumun dışından olan şanslı takımlardan birisidir. Eskişehirspor seyircisi futbolu biliyor. Bütün taraftardan destek alıyoruz. Çalışmalarımıza yarattıkları desteğin hissini son zamanlarda fazlaca alıyoruz.
    
     -Eskişehirsporun iyi bir ekibi var-
    
     Yanal, Eskişehirsporun iyi bir kadroya sahip olduğuna işaret ederek, Rekabet içindeki oyunların birbirine saygılı olduğu bir takımız. Oyuncularıma ortaya koydukları performanstan dolayı teşekkür ediyorum. Arka arkaya 7 maç oynadık ve hiçbir oyuncumuz sakatlık problemi yaşamadı. Bundan dolayı ekibimize teşekkür ediyorum. Eskişehirsporun iyi bir ekibi var dedi.
     Eskişehirsporu ligde ve kupada zorlu 4 karşılaşmanın beklediğini anlatan Yanal, şöyle devam etti:
     Bu hafta sonu, içeride yapacağımız Kayserispor, deplasmanda oynayacağımız İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda yapacağımız, Eskişehirde Galatasaray ile oynayacağız maçlarımız var. Taraftarımız bizi yalnız bırakmamalıdır. Eskişehirspor futbolu seven bir takım. Top rakibe geçtikten sonra daha iyi savunma yapmayı arzu ediyoruz. Bize önlem alıyorlar. Bu önlemleri çözmenin bir yolunu bulacağız. İçeride rekabeti artırarak, farkı oyuncuları kullanarak takımı iyi noktaya getirmeye çalışıyoruz.
    
     -Türk futboluna yabancı futbolcuların etkileri-
    
     Yanal, bir gazetecinin Türk futboluna yabancı futbolcuların etkilerini nasıl karşılıyorsunuz- sorusu üzerine şunları söyledi:
     Türkiyede maalesef yüzde 51 yabancıların olduğu bir lig var. Bu ligi, dünya ligi yapmak için kriterler ve koşullar var. Ligimizi çok ciddi pazarladığımızı düşünmüyorum. Pazarlamayamadığımız, satılamayacak bir ligin oluştuğu, değersizleştiği bir yerde, buraları yabancı çöplüğüne çevirmek de çok mantıklı değil. Türkiyede 13-13,5 milyon çocuk var. Bu genç nüfuslu ülkenin yeteneklerini eğitebileceği kulüp sayısı çok az. Türkiyede okullarda spor yapmak zorundasınız. Eğitim sistemimizdeki sınav ve sınav problemleri, üniversite gidişatındaki süreç de dikkate alındığında çağın gerektirdiği spor organizasyonları yapılamıyor. Kulüp sayıları ve kulüp organizasyonları kısıtlı. Tam gün eğitim sonucunda çocuk, sokakta spor yapamıyor.
     Toplantıya Eskişehirspor Kulübü Sportif Direktörü Zafer Tüzün de katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER