Futbol: Mercedes

Futbol: Mercedes-Benz Ege Kupası -Fransaya şampiyonluk kupasını Manisa Valisi Daşöz verdi


MANİSA (A.A) - 16 yaş altı milli takımlar arasında düzenlenen Mercedes-Benz Ege Kupasını kazanan Fransaya, şampiyonluk kupasını Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz verdi.
     Akhisar İlçe Stadındaki kupa törenine Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Tugay Komutanı Nehir Aydın, TFF İcra Kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Manisa ASKF Başkanı İsmail Aydın, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Uçak katıldı.
     Törende Fransa Milli Takımı kalecisi Valentin Lamoulie en iyi kaleci, Danimarka Milli Takımından Rezan Çorlu en iyi orta saha oyuncusu, Türkiye Milli Takımının golcüsü Enes Ünal ise turnuvanın gol kralı seçildi.
     Sporcular ödüllerini, Manisa ASKF Başkanı İsmail Aydından aldı.
     Turnuva 2ncisi Türkiyeye madalyası Tugay Komutanı Nehir Aydın, 3. Danimarkaya ise Emniyet Müdürü Yunus Çetin verdi.
     Final maçında, penaltı atışları sonrası Türkiyeyi 5-2 yenerek şampiyon olan Fransa, kupa ve madalyasını Manisa Valisi Halil İbrahim Daşözden aldı.
    
     -Koşar: İnşallah seneye şampiyon oluruz-
    
     Törenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan TFF İcra Kurulu üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, turnuvanın çok iyi geçtiğini belirterek, katılımcı ülkelere teşekkür etti.
     Milli takım oyuncularının sahada iyi mücadele ettiklerini ifade eden Koşar, İnşallah seneye şampiyon oluruz. Manisa Valiliği, belediye başkanlıkları en iyi şekilde ev sahipliği yaptı. Güzel turnuva oldu. Bu tür organizasyonlar, geleceğin gençlerini, A Milli Takımı yetiştirmek adına çok güzel. İnşallah devam edecektir dedi.
    
     -Tecimer: İstediğimiz oyunu oynayamadık-
    
     16 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Hakan Tecimer ise mücadelenin iyi olduğunu ancak hava koşulları nedeniyle istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını söyledi.
     Tecimer, Bu, karşı takım için de geçerli. Yağış nedeniyle zemini ağır olan bir sahada oynadık. Geçen sene olduğu gibi penaltı atışlarında Fransa şampiyon oldu diye konuştu.
     Turnuva futbolcuların uluslararası deneyimlerini artırmayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını belirten Tecimer, tecrübe kazandıklarını, oynadıkları 4 maçta da çok iyi mücadele ettiklerini, finalde şanssız olduklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Efsun Yılmaz / Halil İbrahim Avşar
     Yayıncı: Murat Taydaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER