Futbolcu Belözoğlunun ırkçı söylem davası

Futbolcu Belözoğlunun ırkçı söylem davası -Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, kendisine ırkçı söylemde bulunduğunu iddia ettiği futbolcu Emre Belözoğlunun yargılandığı dava kapsamında Trabzonda talimatla ifade verdi -


TRABZON (A.A) - Trabzonsporlu futbolcu Didier Zokora, kendisiyle ilgili ırkçı ifadeler kullandığını iddia ettiği futbolcu Emre Belözoğlunun yargılandığı dava kapsamında Trabzonda talimatla ifade verdi.
     Zokora, beraberindeki Trabzonspor Kulübü avukatı Nusret Yılmaz ile Emre Belözoğlunun yargılandığı İstanbuldaki bir dava kapsamında talimatla ifade vermek için Trabzon Adliyesine geldi.
     Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesinde talimatla ifade veren Zokora, daha sonra özel otomobili ile adliyeden ayrıldı.
     Avukat Nusret Yılmaz, Adliye Sarayı çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, Zokoranın, Belözoğlu hakkında İstanbulda açılan dava kapsamında ifade verdiğini belirterek, Davanın konusu Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında İstanbulda oynanan müsabaka sırasında Belözoğlunun Zokoraya sarf ettiği ırkçılık içeren sözlerden dolayı şikayetimizdir. Asıl yargılama İstanbulda devam etmektedir dedi.
     Zokoranın ifadesinde, Belözoğlu hakkındaki şikayetini tekrarladığını belirten Yılmaz, Zokora, ifadesinde müsabaka sırasında Fenerbahçeli futbolcu Belözoğlunun kendisine yönelik ırkçılık ve ayrımcılık içeren sözlerini tekrar etti. Zokora, şikayetini yineleyip Belözoğlunun cezalandırılmasını istedi diye konuştu.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında İstanbulda 15 Nisan 2012de Spor Toto Süper Final Şampiyonluk grubu maçında Belözoğlu ile Trabzonspor futbolcusu Didier Zokora arasında sözlü tartışma yaşandı.
     Maç bitiminde Zokora, tartışmada Belözoğlunun kendisine ırkçılık ve ayrımcılık içeren sözler sarf ettiğini iddia etti.
     Belözoğlu hakkında Kartalda Anadolu Adalet Sarayındaki 17. Sulh Ceza Mahkemesinde açılan davada hakim, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) ilgili maddesi gereği sporla ilgili davaların 3. Sulh Ceza Mahkemesinde görüldüğü kararına atıfta bulunup görevsizlik kararı ile dosyayı söz konusu mahkemeye göndermişti.
     Belözoğlunun yargılanmasına 3. Sulh Ceza Mahkemesinde devam edilecek.
     İddianamede ise Belözoğlunun ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 14/2. maddesi kapsamında 6 aydan 2 yıla kadar hapsi isteniyor.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Futbolcu Belözoğlunun ırkçı söylem davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER