Galatasaray

Galatasaray-Eskişehirspor maçına doğru -İki takımın ligde yaptığı son 10 maçın 5ini Galatasaray kazanırken, 3 maçtan Eskişehirspor galip ayrıldı, iki maç da berabere sonuçlandı -Son 10 maçta Galatasaraydan Dean Saunders ve Milan B


ESKİŞEHİR (A.A) - Deniz Açık - Eskişehirspor ile Galatasarayın ligde yaptığı son 10 maçın 5ini sarı-kırmızılılar kazanırken, 3 maçtan Es-Esler galip ayrıldı. iki maç da berabere sonuçlandı.
     AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Süper Ligin 1995-1996 sezonun ilk maçında Eskişehirspor, sahasında ağırladığı Galatasaraya 2-1 mağlup oldu. Bu maçta Eskişehirsporun golünü Ali Rıza Heper atarken, Galatasarayın golleri Dean Saunders ve Hakan Şükürden geldi.
     Aynı sezonun ikinci maçında da Galatasaray, Eskişehirsporu 3-0 yendi. Karşılaşmada Dean Saunders iki, Hakan Şükür bir gol attı.
    
     -Es-Es, 12 yıl aradan sonra Süper Ligde...-
    
     12 yıl aradan sonra Süper lige yükselen Eskişehirspor, Galatasaray ile sahasında yaptığı ilk maçı 4-2 kazandı. Bu maçta Eskişehirspordan Youla iki, Murat Önür ve Lovrek birer gol atarken, Galatasarayın golleri Ayhan Akman ve Barosdan geldi.
     2008-2009 futbol sezonunda ikinci kez karşılaşan Galatasaray ile Eskişehirspor arasındaki maçı Es-Esler, Youlanın attığı golle 1-0 kazanmayı bildi.
     Galatasaray ile Eskişehirspor arasında 2009-2010 sezonunda yapılan ilk maç 1-1 berabere sonuçlandı. Bu maçta Galatasarayın golü Shabani Nondadan, Eskişehirsporun golü de Mehmet Yılmazdan geldi. Eskişehirspor ikinci maçta sahasında ağırladığı Galatasarayı 2-1 yendi. Kırmızı şimşeklerin iki golünü de Koray Arlan, aslanların golünü Elano kaydetti.
     Süper Ligin 2010-2011 sezonunda Eskişehirspor misafir ettiği Galatasaraya 3-1 yenildi. Maçta cim-bomun gollerini Baros, Servet Çetin kaydetti, Eskişehirsporlu Volkan Yaman da kendi kalesine attı. Es-Esin golü Vuckodan geldi.
     Aynı sezonun iki takım arasındaki 2nci maçında da Galatasaray, Eskişehirsporu 4-2 mağlup etti. Bu maçta sarı kırmızıların gollerini Cana, Stancu, Kewell ve Baros, Es-Esin gollerini de Burhan Eşer ve Ümit Karan kaydetti.
     Geçen futbol sezonundaki Galatasaray-Eskişehirspor maçı, 2-0 ev sahibi takımın lehine sonuçlandı. İstanbul ekibinin gollerini Gökhan Zan ve Melo attı. İki takım arasındaki son lig maçı da golsüz beraberlikle bitti.
    
     -Bir karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı-
    
     Son 10 maçta Galatasaraydan Dean Saunders ve Milan Baros 3er golle Eskişehirspora en fazla gol atan oyuncular olurken, Eskişehirspor adına Youla da Galatasaray filelerini 3 kez havalandırdı.
     Ligdeki son 10 maçta sarı kırmızı ekip, Es-Esin kalesine 18 gol kaydetti. Buna karşılık Eskişehirspor, topu 12 kez Galatasaray fileleriyle buluşturdu. İki takım arasındaki son 10 maçta sadece bir karşılaşma golsüz berabere sonuçlandı.
     İki takım 6 Ekimde, Spor Toto Süper Ligin 7nci haftasında İstanbulda karşılaşacak.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER