Gananın Ankara Büyükelçisi Abass:

Gananın Ankara Büyükelçisi Abass: İki ülke arasında geçen yıl 500 milyon dolar civarındaki ticaret hacminin 2012de çok daha iyi olacağını ümit ediyorum


İZMİR (A.A) - Gananın Ankara Büyükelçisi İbrahim Abass, Türkiye ile ülkesi arasında geçen yıl 500 milyon dolar civarında olan ticaret hacminin bu yıl çok daha iyi olacağını ümit ettiğini belirtti.
     Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret eden Abass, Türkiyenin 2010 yılında Ganada, ülkesinin de Eylül 2012de Türkiyede büyükelçilik açtığını dile getirdi.
     İzmiri ziyareti kapsamında büyükelçiliği tanıttığını ifade eden Abass, Umarım bu ziyaretler iki ülke arasındaki ilişkileri artırır. İki ülke arasında geçen yıl 500 milyon dolar civarındaki ticaret hacminin 2012de çok daha iyi olacağını ümit ediyorum dedi.
     Ganada, 41 Türk firmasının faaliyet gösterdiğini kaydeden İbrahim Abass, Havalimanı, liman ve otoyol çalışmalarımız var. Liman için 3 milyar dolar, otoyol için 2,5 milyar dolar, havalimanı için 250 milyon dolar kaynak ayırdık. Türk yatırımcıları Ganaya bekliyoruz diye konuştu.
     EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay ise Türkiye ile Gana arasındaki ilişkilerin güçlü olduğunu, iki ülke arasındaki 500 milyon dolarlık ticaret hacminin 26,5 milyon dolarının İzmirden gerçekleştirildiğini belirtti.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Gananın Ankara Büyükelçisi Abass: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER