Gana heyeti EBSOyu ziyaret etti

Gana heyeti EBSOyu ziyaret etti


İZMİR (A.A) - İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) dolayısıyla İzmirde bulunan Gana Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Temsilcisi Gerald Nyarko-Mensah başkanlığındaki 15 kişilik heyet, Ege Bölgesi Sanayi Odasını (EBSO) ziyaret etti.
     EBSOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erdoğan Çiçekçi, ziyarette yaptığı konuşmada, Gana ile Türkiye arasındaki ilişkilerin, ekonomik alanda da güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.
     İzmirde EBSO bünyesinde 67 sanayi dalının temsil edildiğini, EBSO üyesi 4 bin 500ü aşkın sanayicinin uluslararası pazarlarda rekabet ettiğini ifade eden Çiçekçi, şunları kaydetti:
     Gana heyetinin İzmir ve EBSOyu ziyaretinden mutluluk duyduk. Ülkelerimiz arasında ve İzmir özelinde ekonomik ilişkilerimizi derinleştirmenin zamanı geldi. Bu amaçla daha kapsamlı heyet organizasyonları yapmalı ve sektörlerimizin birbirlerini yakından tanıyıp ortak yatırımlara imza atmalarını sağlamalıyız. EBSO olarak, önümüzdeki süreçte Ganaya bir ticaret heyeti organizasyonu düzenlemekten ve Ganadan gelecek heyetleri ağırlamaktan mutlu olacağız.
     Çiçekçi, ayrıca İzmirin EXPO 2020 adaylığı konusunda Afrika ülkelerinin desteğini beklediklerini söyledi.
     Gana heyetine başkanlık eden Gerald Nyarko-Mensah ise birkaç yıl önce İEFye küçük bir heyetle katıldıklarını, ancak bu yıl daha geniş katılımla kalıcı bağlantılar kurmak amacıyla İzmire geldiklerini belirtti.
     Türk işadamlarının, Ganada yatırım yapmasından memnuniyet duyduklarını kaydeden Nyarko-Mensah, Gana Serbest Bölgesi, yatırımcılar için çok uygun şartlar sunmaktadır. Türk firmaları Ganadan hammadde ve yarı mamul maddeler alabilir. Serbest bölgemizde halen 3 Türk firması faaliyet gösteriyor. Bir firma ise bölge dışında kablo üretimi yapıyor. Ortaklıkların kurulması için bizleri yönlendirmenizi bekliyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Gana heyeti EBSOyu ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER