GAP bölgesindeki turizm ve Suriyedeki olaylar

GAP bölgesindeki turizm ve Suriyedeki olaylar -TÜRSAB GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Tural: -GAP turlarında bir düşüş var ama bunu sadece Suriyeye bağlamak doğru değil


GAZİANTEP (A.A) - Orhan Çiçek - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Fikret Murat Tural, GAP turlarında bir düşüş bulunduğunu ama bunu sadece Suriyeye bağlamanın doğru olmadığını belirtti.
     Tural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyedeki olayların üzüntü verici olduğunu, Türkiyenin komşu ülke olarak burada üzerine düşeni yaptığını ifade etti. Suriyedeki savaş ortamının bir gün mutlaka biteceğini kaydeden Tural, Savaş bittikten sonra ilişkilerimizin yeniden düzeleceğini düşünüyorum. Yaptıklarımızı Suriye halkı unutmayacaktır. İlişkilerimizin daha iyi olacağına inanıyorum diye konuştu.
     Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyelilerin geldikleri kentleri etkiledikleri kadar kentlerin ekonomisine katkı sağladıklarını da ifade eden Tural, şunları söyledi:
     Herkes kendi açısından düşünüyor. Ev kiraları fırladı, ev bulunmuyor. Ev sahipleri yüksek kiradan verdiği için mutlu. Yani komple mutsuzluk yok. Bir kesim mutlu, diğer kesim mutsuz olacak tabi ki. Bir kazanan bir kaybeden olacaktır. Kiracı mutsuz ama ev sahipleri mutlu. Gelecek açısından ben çok umutluyum. Hem ülke, hem şehir olarak umutluyum.
     Özgür bir Suriye ortamında Gaziantepin ve bölge ekonomisinin bundan çok daha olumlu etkileneceğini vurgulayan Tural, şöyle devam etti:
     Savaş bittikten sonra bölge turizmi daha iyi bir noktaya gelecektir. Savaştan önce vizelerin kalkmasıyla turizmde çok iyi bir ivme kazanmıştık. Turizmin olmazsa olmazlarından birisi huzur ve güvenliktir. Güvenliğin olmadığı yerde turizm olmaz. Suriyedeki olaylardan dolayı bölge turizmi olumsuz etkilenmiş olabilir. Gaziantep, GAP turlarının başlangıç noktasıdır. GAP turları Gaziantepten başlar, Mardinde biter. Turizmi sadece Suriye etkiledi diyemeyiz. Turları etkileyen bir çok faktör var. Aşırı sıcaklar, Ramazan ayının sezona denk gelmesi de etkili oldu. Yani GAP turlarında bir düşüş var ama bunu sadece Suriyeye bağlamak doğru değil.
     Gaziantep başta olmak üzere bölgede otel ve yatak sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Tural, Suriyelilerin sınır illerine akın etmesiyle buradaki otellerin yanı sıra restoranların da işlerinin iyi olduğunu vurguladı.
     Tural, İrandan Suriyeye ibadete giden ve Türkiyeyi güzergah olarak kullanan insanların Suriyedeki olaylar nedeniyle artık gelmediğini ve bu durumun da Gaziantepte bir bölgede kümelenen esnafı olumsuz etkilediğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber GAP bölgesindeki turizm ve Suriyedeki olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER