Gazi Bulvarı yenilendi

Gazi Bulvarı yenilendi


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi tarafından Gazi Bulvarında peyzaj çalışması yapıldı.
     Antalyanın doğu ve batısındaki turizm merkezlerini birbirine bağlayan Gazi Bulvarında 80 bin metrekarelik alana, oya ağacı ve turunçgil fidanları dikildi, bitki ve çiçek bahçeleri oluşturuldu. Bulvardaki iki taksi durağı binası da modern hale getirildi.
     Çevreyolu Yeşil Kuşak Projesi çerçevesinde, bulvarın kuzeyinde eskiyen, hizmet veremez hale gelen parklar da tadilat çalışması ile yeniden düzenlendi.
     Kaldırım, yürüyüş parkuru ve peyzaj çalışmasının yapıldığı bulvarın, Teomanpaşa, Düdenbaşı ve Göksu mahallelerinin olduğu bölümlerine ise açık hava spor aletleri ve çocuk oyun grupları konuldu. Bulvarda iki adet basketbol sahası da inşa edildi.
     Bulvarın Yeni Hal Kavşağı bölümüne ise akşamları ışık gösterilerinin olacağı 3 adet havuz yapıldı. Görme engelli vatandaşların, yürürken yollarını takip edebilmeleri amacıyla da kaldırımlara kabartma takip taşları döşendi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bulvarın yenilenme çalışması ilgili yaptığı açıklamada, Gazi Bulvarının Kepez bölümünü güzelleştirerek, Antalyanın turizm kenti imajına artı değer kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.
     Bulvardaki görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını belirten Tütüncü, Gazi Bulvarını ismine yaraşır hale getirdik. Bulvarda estetiği ve güzelliği olan yeşil alan düzenlemesi yaptık. Bilindiği üzere şehrimize gelen misafirler bu bulvarı kullanıyor. Bu nedenle de Antalyamızı, Kepezimizi en güzel şekilde göstermek için Gazi Bulvarını güzelleştirdik. Antalyamızın marka değerini artırmaya yönelik çalışmalarımız sürecek dedi.
    
     Muhabir: Okan Özer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gazi Bulvarı yenilendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER