Gaziantepe yeni kardeş şehir geliyor

Gaziantepe yeni kardeş şehir geliyor -Büyükşehir Belediyesi ile Pittsburgh şehri arasında iyi niyet protokolü imzalandı -Milletvekili Doyle: Bizler sizin yanınızdayız ve sizlerin acısını paylaşmaya geldik


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ABDnin Pensilvanya eyaleti Pittsburgh şehri arasında kardeş şehir olmak için iyi niyet protokolü imzalandı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Meclis Salonu Fuayesinde gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, 5 iyi niyet anlaşması, 12 kardeş şehir anlaşması olmak üzere iletişim halinde oldukları şehir sayısının 17ye yükseldiğini söyledi.
     Pittsburgh ile Gaziantepin sanayi, üniversite ve sağlık alanındaki gelişmişliğiyle birbirine benzeyen iki kent olduğunu ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Dünyanın değişik bölgelerinden 17 tane dost ve kardeş şehrimiz oldu. Bugün ilk kez Amerikadan bir şehirle iyi niyet protokolü imzalamış olduk. Dünyanın en uzak bölgelerinden birisi olan Pittsburghla iyi niyet protokolü imzaladık. Çok önemli işler yapacağımıza inanıyorum. Bu ilişkinin gelişmesinde aracı olan herkese teşekkür ediyorum.
     İyi niyet protokolüne Pittsburgh adına imza atan Pittsburgh Belediyesi Meclis üyesi William Peduto ise Zeugma Mozaik Müzesini gezdiğini ve çok beğendiğini belirtti.
     Aslında her şehrin birer mozaiğe benzediğini, sadece küçük bir parçaya mozaik gözüyle bakılacak olursa bütünün gözden kaçırılmış olacağını dile getiren Peduto, Ama bir adım geriye çekilip bütününe baktığınızda gözünüzün önüne tamamı gelir. Biz bugün birlikte bu bütün güzelliği yaşıyoruz. Her iki şehir de değişimin ve büyümenin mutluluğunu yaşıyor. Ben bugün bizimle birlikte yürümeye karar veren Gazianteplileri ve onların liderlerine teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Acınızı paylaşmaya geldik
    
     ABD Milletvekili Mike Doyle ise yaptığı konuşmada, ABD Meclisini ve Pittsburgh kentini temsilen Gaziantepte yaşanan olayları kınadıklarını ve üzüntü duyduklarını belirtti.
     Doyle, Bizler sizin dostlarınızız. Bizler sizin yanınızdayız ve sizlerin acısını paylaşmaya geldik. Bugün sizin yanınızdayız diye konuştu.
     Gaziantepi gezdiğini ve beğendiklerini dile getiren Doyle, kentin yemek kültürüne değinerek, bir gün daha kalmaları durumunda yemeklerden dolayı kilo alacakları konusunda espri yaptı.
     İki kentin birçok ortak özelliği olduğunu ifade eden Doyle, iki kentin de çocuklara önemli yatırımlar yaptığını vurguladı.
     Gaziantepi çok beğendiklerini aktaran heyet, en kısa zamanda yine kente geleceklerini kaydetti.
     İmza törenine, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Türk Amerikan Birlikleri Kurumu Başkanı Furkan Koşar, Pittsburgh Türk Kültür Merkezi temsilcileri Serdar Ayman ve Hasan Eygören ile Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.
    
     Muhabir: Sevil Çelik / İsmail Fidan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gaziantepe yeni kardeş şehir geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER