Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı

Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı -Vali Ata: Antep Savunması, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını teşkil eden bir kurtuluş mücadelesidir


GAZİANTEP (A.A) - Vali Erdal Ata, Antep Savunmasının, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını teşkil eden bir kurtuluş mücadelesi olduğunu bildirdi.
     Ata, Gaziantepin kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Anteplilerin her türlü yokluk ve zor şartlara rağmen, topraklarını işgal etmek isteyen Fransızlara karşı hiçbir yerden yardım ve destek almadan ortaya koydukları direnişin, Anadolu insanına yeniden umut ve inanç olduğunu, milli mücadelenin başlamasına öncülük ettiğini belirtti.
     Mustafa Kemal Atatürkün Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antepi kurtardıkları gibi Türkiyeyi de kurtardılar sözünü hatırlatan Ata, Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilirler ifadelerini kullandı.
     Ata, mesajında şu görüşlere yer verdi:
     Bugünlere kolay gelmedik. Vatanın her karış toprağı aziz şehitlerimizin kanlarıyla yoğruldu. Bugün yurdumuzda hür ve bağımsız olarak yaşıyorsak, çağdaş, kalkınmış, mutlu ve müreffeh bir hayat sürdürüyorsak bunu şüphesiz aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize borçluyuz.
     Unutmayalım ki, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutsal topraklar, tarihi ve kültürel değerler bize kalan bir miras değil; gelecek kuşaklara aktarmamız gereken kutsal birer emanettir. Onların bizlere emanet bıraktığı tarihi ve kültürel değerler, milletimizin Anadoludaki tapularıdır. Bu tapulara sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak her Türk vatandaşı için milli bir görevdir. Antep Savunması, Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının, vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkının ulaşılmaz şahikasını teşkil eden bir kurtuluş mücadelesidir.
     Vali Ata, Gazianteplilerin birlik ve beraberlik içinde, ülkenin kalkınma ve gelişme yolculuğunda her zaman en önde yürüyeceğine olan inancının da tam olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepin kurtuluşunun 91. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER