Gaziantepte Sektörel Arama Toplantıları

Gaziantepte Sektörel Arama Toplantıları -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Bu model üniversite-sanayi işbirliği ve üniversite-toplum işbirliği çerçevesinde Gaziantepte yeni bir model ortaya koyma noktasında çok önemli


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında Sektörel Arama Toplantılarının açılışı yapıldı.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamada, hazırlanan projenin üniversite, Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi işbirliğinde yürütüldüğü belirtildi.
     Açılışı bir otelde yapılan toplantıya katılan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Üniversite-sanayi işbirliği konusunda çaba sarf edildiğini ifade etti.
     Hazırlanan çalışmanın önemine değinen Aslan, şunları kaydetti:
     Sadece şehrimiz için değil, tüm Türkiye için çok önemli bir gün. Bu model üniversite-sanayi ve üniversite-toplum işbirliği çerçevesinde Gaziantepte yeni bir model ortaya koyma noktasında çok önemli. Üniversite-sanayi işbirliği ben başkan olduğum 21 yıl boyunca duyduğum ama içini doldurmakla ilgili elimizden geldiği kadar gayret etmemize rağmen tam ne yaptığımızı bilemediğimiz bir söylem. Bu projeye başlarken önce bunu tanımlamak gerekiyor.
     GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cevdet Akınal da toplantının sektörlerin sorunlarını ele alarak çözüm yollarının araştırılması bakımdan son derece önemli olduğunun altını çizdi.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise Gaziantepin üniversite-sanayi işbirliğinde öncü ve örnek bir yere taşınması gerektiğini vurguladı.
     Toplantıya, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Türkay Dereli ile öğretim üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte Sektörel Arama Toplantıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER