Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi

Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi


VAN (A.A) - Muradiye ilçe Devlet Hastanesinde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları yarım saat iş bıraktı.
     Muradiye ilçe Devlet Hastanesinde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları, geçen yıl görevi başında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslanı anmak ve yaşadıkları şiddet olayları protesto etmek için yarım saat iş bıraktı.
     Hastane önünde basın açıklaması yapan Dr. Bakır Tuna, Gaziantepte bıçaklanarak katledilen Dr. Arslanın ölümünün üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.
     Sağlık çalışanlarının ülkenin her yerinde şiddet görmeye devam ettiğini belirten Tuna, şunları söyledi:
     "Son bir yıl içerisinde genç bir sağlık emekçisi olan Dr. Melike Erdem sisteme isyanı kendi canıyla ödedi. Diyarbakırda yoğun bakım hemşiresi Rabia Önal öldüresiye dövüldü. Kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovduğu sağlık çalışanı, hamile doktorun yerlerde tekmelerle öldüresiye dövülmesi ve ek olarak da milletvekilinin dövdüğü doktoru da hatırlarsınız. Bunlar bizim bildiklerimizin birkaçı. Ya bilmediklerimiz ve açıklanamayanlar. Böyle sağlık sistemi olmaz. Üzgünüz, kırgınız."
     Hastane Başhekimi Dr. Senem Çiğdem Güzel ise, hastaları da mağdur etmemek kaydıyla, doktorlara yapılan saldırıları kınamak için yarım saat iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Seracettin Seçkin
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER