Gaziantepte karne heyecanı

Gaziantepte karne heyecanı -Vali Erdal Ata: Yarınlara iyi hazırlanabilmemiz için eğitime önem vermeliyiz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, yarınlara iyi hazırlanabilmek için eğitime önem vermek gerektiğini söyledi.
     Doktor Cemil Karslıgil İlköğretim Okulunda, eğitim ve öğretim yılının ilk döneminin tamamlanması dolayısıyla karne töreni düzenlendi. Program kapsamında öğrenciler şiirler okudu, çeşitli gösteriler sundu.
     Vali Ata, buradaki konuşmasında, karne törenine öğrencilerin sevincini paylaşmak için katıldıklarını belirtti.
     Takdir ve teşekkür alanları kutluyorum. Zayıfı olan öğrencilerimiz de üzülmesin, çalışıp notlarını düzeltirler. Bu öğrencilerimizin velileri de çocuklarını üzecek davranışlar kaçınsınlar diyen Ata, eğitimle ilgili sorunların çözülmesinin önemini vurguladı.
     Gelişmiş ülkelerin eğitim seviyelerinin üst düzeyde olduğunu anlatan Ata, Yarınlara iyi hazırlanabilmemiz için eğitime önem vermeliyiz. Bugün 478 bin öğrencimiz karne alacak. Bu sayı 36-37 ilimizin nüfusundan daha fazla. Ülkemizin hedeflerine ulaşması için bu çocuklarımızı iyi yetişmeliyiz dedi.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da eğitimin aileden başlayarak ömür boyu devam ettiğini söyledi. Mazıcıoğlu, ailelerin çocuklarını iyi takip etmesini tavsiye etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de eğitimin insan hayatının vazgeçilmezi olduğunu belirterek, çocukların hayatının önemli bir kısmının okullarda geçtiğini hatırlattı. Serin, şunları söyledi:Eğitim insan hayatının vazgeçilmez bir olgusu ve en önemli süreçlerinden birisidir. Günümüz dünyasının en uygar toplumları, eğitime en çok önem veren, kuşakları en iyi şekilde eğiten ve eğitimdeki sorunlarına çözümler üretmiş toplumlardır. Ancak bir toplum sadece okulda, sınıfta, kütüphanede ve sadece öğretmenler vasıtasıyla eğitilemez. Eğitim evde, ailede başlar, okulda gelişir, çeşitlenir ve deyim yerindeyse beşikten mezara kadar yani hayat boyunca devam eder. İnsan, hayatının her döneminde öğrenmeye açık olmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bir kuşağı eğitmek sonraki kuşakların eğitilmesine de çok büyük katkı sağlar.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri sınıflarda karne dağıttı.
     Buradaki törenin ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesine geçen AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, karne törenine katıldı.
     Mazıcıoğlu, okulun Bilinçli Ebeveynler ve Sağlıklı Nesil projesi kapsamında yaptırılan salonun açılışını yaptı. Mazıcıoğlu ve Tahmazoğlu, okul müdürü ve yardımcılarıyla bir süre görüştükten sonra okuldan ayrıldı.
     Törenlere Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, veliler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte karne heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER