Gaziantepte nevruz kutlaması

Gaziantepte nevruz kutlaması -GAÜNde çeşitli etkinlikler düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) nevruz dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kutlama, renkli görüntülere sahne oldu.
     Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, kutlamadaki konuşmasında, nevruzun ilk gün anlamına geldiğini, baharın başlangıcı ve toprağın canlanışını simgelediğini söyledi.
     Nevruzun çok geniş bir coğrafyada asırlardır farklı şekillerde kutlanan eski bir bayram olduğunu aktaran Taşdöğen, şöyle konuştu:
     Dostluk, sevgi, barış ve dayanışma duygularıyla yaşama sevincinin öne çıktığı bir bahara daha milletçe birlik ve beraberlik içerisinde ulaşmanın coşkusunu yaşıyoruz. Herhangi bir coğrafyayla sınırlandırılması veya etnik bir ilkeye mal edilmesi mümkün olmayan nevruz kışın ardından doğanın yeniden uyandığı ve yaşama sevincinin hissedildiği canlandığı dostluk ve kardeşlik günüdür.
     GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun da nevruzun kardeşlik, dostluk, birliktelik ve dirilişi anlamanın günü olduğunu belirtti.
     Birleşmiş Milletlerin 21 Mart Nevruz Gününü teyit ettiğini ve onayladığını aktaran Coşkun, üniversite olarak gençlere önem verdiklerini ve kalıcı değerler üretmeye çalıştıklarını söyledi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise nevruzun insanlar arasındaki birlik, beraberlik ve sevgiyi güçlendiren bir bayram olduğunu kaydetti.
     Konuşmaların ardında protokol tarafından nevruz ateşi yakıldı ve bereket tepsisi ateşe atıldı.
     Halk oyunları gösterisinin yapıldığı etkinlikte Rektör Prof. Dr. Coşkun, yabancı öğrencilerler halay çekti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte nevruz kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER