Gaziantepte resim sergisi

Gaziantepte resim sergisi


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Prof. Dr. Alaybey Karoğlu, Gaziantepte kişisel resim sergisi açtı.
     Sanko Holdingten yapılan yazılı açıklamaya göre, Sanko Sanat Galerisindeki serginin açılışına, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Tilfarlıgil ve Sevim Karakaş, Sanko Park Alışveriş Merkezi Müdürü Ufuk Toydemir ve sanatseverler katıldı.
     Kaymakam Aydın, açılışta toplumsal yaşamın zirvesinin medeniyet olduğunu belirterek, medeniyetin göstergesinin de toplumun sanata, kültüre, spora ve estetiğe ayırdığı para ile zaman olduğunu vurguladı.
     Bu açıdan Gaziantepin gittikçe iyi bir süreç yaşadığını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
     Bir kent, bir toplum sanata ve kültüre ne kadar zaman ayırabiliyor, sanatçısına ne kadar değer verebiliyor ve sanata ne kadar harcama yapabiliyorsa o kadar uygar ve medeni olduğunu gösterir.
     Prof. Dr. Alaybey Karoğlu da Türkiye ve Kazakistanın çeşitli bölgelerinde yaptığı resimlerden oluşan sergiyi ilk kez Gaziantepte açtığını belirtti.
     Sergide yağlı boya ve akrilik boyayla çok farklı tekniklerle yaptığı 32 eserin yer aldığını ifade eden Karoğlu, sergideki resimlerin son dönemde yaptığı eserlerden oluştuğunu vurguladı.
     Serginin 2 Kasıma kadar gezilebileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepte resim sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER