Gaziantepte resim

Gaziantepte resim-heykel sergisi açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Sanatçı Selahattin Gökoğlan, Gaziantepte resim-heykel sergisi açtı.
     Sanko Holdingnden yapılan açıklamaya göre, Gökoğlanın 38 resim ve 22 ahşap heykelden oluşan sergisi, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat, Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar ve sanatseverlerin katılımıyla Sanko Sanat Galerisinde açıldı.
     Kaymakam Turan, sanatın büyülü bir dünyası olduğunu kaydetti.
     Ülkelerin zenginliğinin kişi başı gelirle ilişkili oluğuna dikkati çeken Turan, şunları belirtti:
     "Ama geleceğe damga vurmak isteyen ülkeler ekonomik büyüklüğünün yanında sanata verdikleri önem, sanatçının çokluğuyla, sanat eserleriyle, sanat galerileriyle zengin olmalıdır. Çünkü sanatı iltifat eden zaten zengindir. O yüzden sanatı ve sanatçıları önemsiyoruz."
     Gaziantepte sergi açmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden sanatçı Selahattin Gökoğlan ise önce heykel çalıştığını, resimlerini de genellikle heykellerden yola çıkarak yaptığını kaydetti.
     Çeşitli ağaç kökleri, sonra kök-gövde ile kütlesel heykel çalışmaları yaptığını aktaran Gökoğlan, "Oyma işi ustalık işidir. Sanatta ilk aranması gereken şey üretim aşamasından önce fikri yorumlayabilmek. Fikir ve yorum girmişse o eser kalıcıdır. Eserlerimde önce yorum gücüyle değerlendiriyorum" ifadelerini kullandı.
     Konuşmaların ardından Sanko Park AVM Müdürü Ali Günaçar, sanatçıya Sanko Sanat Galerisinin teşekkür plaketini sundu.
     İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat da sanatçıya, Sanko Holding sponsorluğunda bastırılan "Belkıs Zeugma ve Mozaikleri" isimli bilimsel yayını takdim etti.
     Sergi, 3 Mayısa kadar 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ömer Fansa

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER