Gaziantepte yapılan projeler övgü topluyor

Gaziantepte yapılan projeler övgü topluyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin kentte yaptığı projeler takdir topluyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İzmirde yayınlanan Yeni Asır Gazetesi, Gaziantepe son dönemde kazandırılan projeleri övdü. Yeni Asır Gazetesi köşe yazarlarından Ertan Sayın imzasını taşıyan Gel de Gaziantepi Kıskanma! başlıkla köşe yazısında, Kıyı Ege Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen seminer programı kapsamında Gaziantep ziyaretinden izlenimlerine yer verildi.
     Sayın, köşe yazısında, Gördük ki, Gaziantepe boşuna Güneydoğunun Parisi demiyorlar. İzmirin yarı nüfusuna sahip bir kent ama bizi kat kat katlamış durumda. Organize sanayi bölgesinde dördüncü etap dolmuş, beşinci etabı açmışlar. Beşinci etap, ilk dört etabın toplam büyüklüğüne eşit. Yüzlerce fabrika harıl harıl çalışıyor ifadelerine yer verdi.
     Gaziantep Kalesinin etrafındaki binlerce yıllık binalar restore edilerek turizme kazandırıldığına işaret eden Sayın, yazısına şöyle devam ediyor:
     Onun için son yıllarda Gaziantep görülmeden geçilmeyecek bir kent haline gelmiş. Müzeler kuruyor. Şehrin ortasındaki kilometrelerce uzunluğundaki dev park tam bir eğlence alanı. Parkın içinde yer alan Planetaryum tek kelimeyle harika. 2011 yılının başında açılmış. Bir yılda ziyaret eden sayısı 150 bini geçmiş. Bilimle ilgili ne varsa, deneylerle görerek öğreniyor gelenler. 25 dakikalık 4 filmi halinde bir kürenin içinde yatan koltuklara kurulup uzayı tanıyor gezenler. Maliyeti, 7 milyon lira. Gezince insan Neden İzmirde yok- diye soruyor doğal olarak.
     Gaziantep gezisine katılan yaklaşık 140 kişilik grubu, grupta yer alan Dila adlı küçük kızın isteği üzerine verdiği yemeğin ardından Park Antepe götüren Başkan Güzelbeyin bu hassasiyetinden çok etkilendiklerini belirten Ertan Sayın, böyle bir misafirperverlik görmediklerini söyledi.
     6 yıl önce geldiği Gaziantepin bugünkü gelişimini arasında dağlar kadar farkı gördüm diyerek değerlendiren Sayın, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanının her salı ve cuma günü saat 07.00de üst düzey bürokratlarıyla minibüsle kenti dolaştığını, yapılanları ve yapılmayanları kontrol ettiğini anlattı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyin çalışkanlığını ve ekip ruhuna önem vermesini öven Ertan Sayın, Gaziantepi, İzmir ve diğer kentlere örnek gösterdi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepte yapılan projeler övgü topluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER