Gaziantepteki okullarda süt dağıtımı başladı

Gaziantepteki okullarda süt dağıtımı başladı -Vali Ata: Geçen sene başlatılan bu uygulama bu yıl daha organize ve düzenli bir şekilde yürütüyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte okullarda süt dağıtımına başlandı.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının birlikte yürüttüğü Okul Sütü Programı Hürriyet ilkokulu ve ortaokulunda başladı.
     Programa katılan Vali Erdal Ata, haftanın 3 günü 614 okulda 200 bin 516 öğrenciye süt dağıtılacağını belirtti. Süt dağıtımın ikinci dönemin sonuna kadar devam edeceğini hatırlatan Ata, şunları kaydetti:
     Bu yıl sonu itibariyle öğrencilerimiz 2 milyon 33 bin 469 litre süt dağıtılmış olacak. Geçen sene başlatılan bu uygulama bu yıl daha organize ve düzenli bir şekilde yürütüyor. 81 vilayetimizde olduğu gibi ilimizde de başarıyla uygulanacak.
     Ata, proje sayesinde hem çocukların sağlıklı besleneceğini hem de süt üreticilerin destekleneceğini aktardı. Çocuklarında süt alerjisi olan ailelerin dilekçe ile müracaat etmeleri gerektiğini anımsata Ata, sütün öğrencilerin isteğine göre verildiğini ifade etti.
     İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de geçen yıl yaşanan olumsuzlukların bu yıl yaşanmaması temennisinde bulundu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki okullarda süt dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER