Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Özel Sanko Okullarında karne sevincine veliler de katıldı (Fotoğraflı


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sanko Okulları öğrencileri 2011-2012 eğitim öğretim yılı karnelerini velileri ile birlikte aldı.
     Özel Sanko Okullarından yapılan açıklamaya göre, okul bahçesinde yapılan törenin ardından sınıflara geçen öğrenciler yılı verimli ve başarılı bitirmenin mutluluğunu aileleriyle paylaştı.
     Okul Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tilfarlıgil, törende yaptığı konuşmada, öğrencilere bol bol okumalarını ve tatilin sunduğu fırsatları iyi değerlendirmelerini tavsiye etti.
     Başarılı bir eğitim yılı geçirdiklerini belirten Tilfarlıgil, öğrencileri gelecek dönemde yeni Sanko Koleji, Fen ve Teknoloji Lisesi ve ana sınıflarıyla karşılayacaklarını söyledi.
     Bu arada, törende, okulun Bilim Şenliğinde tasarlayıp sunduğu projesi derece alan öğrenciler, kitap, saat ve kalemle ödüllendirildi.
     Tören sonrası sınıflara geçen ilköğretim birinci kademe öğrencileri velilerle aynı sıralarda oturarak öğretmenlerle birlikte yaz tatilini nasıl değerlendireceklerini, öğrendiklerini nasıl korumaları gerektiğini paylaştı. Anne ve babalara ise çocuklara karşı kararlı ve tutarlı olmaları, tatilde yapılacak plan ve programların çocuklarla birlikte yapılmasına özen gösterilmesi önerisinde bulunuldu.
    
     -SBS ve Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları
    
     Gaziantepte yarın Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ve pazar günü Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları yapılacak.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yarın 64 okulda ilköğretim 8. sınıf öğrencileri için SBS ve 10 Haziran pazar günü de 48 okulda Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavları yapılacağı duyuruldu.
     Açıklamada, şunlar kaydedildi:
     8. sınıf SBSye ilimizde 23 bin 280 öğrenci girecek ve sınavda 2 bin 518 okul idarecisi ve öğretmen görev alacak. 10 Haziran Pazar günü yapılacak olan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavına ise 18 bin 420 öğrenci girecek ve sınavda bin 842 okul idarecisi ve öğretmen görev alacak. Her iki sınavın da başlama saati 10.00dur.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER