Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Terlemez İnşaatın tercihi Sanko Makina oldu


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Terlemez İnşaat makine parkına Sanko Makina tarafından üretilen yeni 6 serisi MST bekoloder (kazıcı yükleyici) kattı.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, Sanko Makina Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Atabay, Satış ve Pazarlama Direktörü Aydın Karlı, Satış Sonrası Hizmetler Müdürü Erkan Dikbaş, Yedek Parça Müdürü Gökmen Köroğlu, Servis Müdürü Emin Koçum, Bölge Satış Müdür Yardımcısı İzzet Kocalar ve Satış Sorumlusu İbrahim Aksürmelinin katıldığı törenle, 2 adet 6 serisi MST bekoloder, Terlemez İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Memik Terlemeze teslim edildi.
     Sanko Makina Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Atabay, 6 serisi MST bekoloderlerin dünyadaki son teknolojiyle üretildiğini vurgulayarak, operatör konforu, verimli çalışması, yüksek iş yapma kabiliyeti ve yakıt tasarrufu dolayısıyla müşteriler tarafından tercih edildiğini belirtti.
     Terlemez İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Memik Terlemez de şirket olarak makine parklarına 6 serisi MST bekoloder katmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
    
     -Öğrenciler OSBye fidan dikti
    
     Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Lastik ve Plastik Teknolojisi programı tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen "Sanayide bir yeşil ada" projesi kapsamında organize sanayi bölgesine fidan dikildi.
     Yüksekokuldan yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında Naksan Holding A.Ş bünyesinde bulunan Royal Halı alanına yüksekokul öğrencileri, akademisyenler ve firma çalışanları tarafından fidan dikimi gerçekleştirildi.
     Sosyal sorumluluk projelerine önem verilmesi gerektiğini ifade eden Naksan Holding A.Ş yönetim kurulu üyesi Mehmet Hilmi Nakıboğlu, projeyle oluşan sinerjinin daha güzel çalışmaların yapılmasına cesaret vereceğini bildirdi.
     Yüksekokulu öğretim görevlisi ve proje koordinatörü Emre Harun Karaaslan bu projeyle geleceği emanet edecekleri öğrencilerine bu bilincin kazandırılması ve yaşadıkları çevreye duyarlı bireyler olarak yetişmelerinin amaçlandığını ifade etti.
    
     -"Biraz girişimcilik biraz fikir" yarışması
    
     TOBB Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulunun "Biraz girişimcilik biraz fikir" sloganıyla yola çıktığı girişimcilik iş fikri yarışmasına üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği bildirildi.
     Kurul Başkanı Mehpare Kileci, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepteki 3 üniversitenin öğrencileriyle gerçekleştirecekleri yarışmanın yoğun ilgi gördüğünü belirtti.
     Girişimcilik ruhu taşıyan üniversite öğrencilerinin girişimcilik iş fikirlerini hayata geçirebilmelerine ve bu hedeflerine doğru adım atmalarına vesile oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Kileci, şunları kaydetti:
     "Girişimcilik uzun, öğretici ve bir o kadar da sebat gerektiren bir yol. Kurul olarak hemen tüm komisyonlarımız bu yarışmanın organizasyonuna ve bu aşamaya getirilmesine destek verdiler. Tüm üyelerimize bu açıdan teşekkür ediyorum. Yarışma sonunda seçilen projenin fikri ve mülkiyet hakları koruma altına alınacak, katılımcı öğrenciler açısından bu önemli bir deneyim."
     Ön eleme sonuçlarının 24 Mayısta açıklanacağı yarışmanın finali ve ödül töreni 30 Mayısta Şehitkamil Kültür Merkezinde yapılacak.
    
     -İkiz kardeşlerden resim sergisi
    
     Ressamlar Canan Ünal ve Nalan Ünal, Gaziantepte resim sergisi açtı.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, Cenani Konağı Kültür ve Sanat Merkezinde açılışı yapılan sergiye GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Irak Başkonsolosu Sabah Salahdin Al Dabbgh ve sanatseverler katıldı.
     GAÜN Genel Sekreter Ercan Eroğlu, sergiyi açmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, serginin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Irak Başkonsolosu Dabbgh ise resim sergilerini sevdiğini belirterk, Ressam Ünalları başarılı sergilerinden dolayı tebrik etti.
     Gaziantepe ilk defa geldiklerini belirten Ressam Canan Ünal, "Nalan ile ikiz kardeşleriz. Aynı bölümlerde okuduk. Hayat yolculuğunda, sanatta da bir aradayız. Tarzlarımız biraz farklı. Burada olmaktan, sizlerle bir arada sergimizi açmaktan dolayı çok mutluyuz" ifadesinde bulundu.
     Sergi 15 Mayısa kadar gezilebilinecek.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER