Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Nurdağında kadınlara anne sütünün önemi anlatıldı


GAZİANTEP (A.A) - Nurdağı ilçesinde anne sütü konulu seminer yapıldı.
     Toplum Sağlığı Merkezinde görevli hemşire Bahar Eliaçık, Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) düzenlenen seminerde, anne sütünün bebekler için vazgeçilmez bir besin kaynağı olduğunu belirtti.
     Anne sütünün ilk 6 ayda bebeğin besin ihtiyacının tamamını, ikinci 6 ayda ise yarısını karşıladığını ifade eden Eliaçık, şunları kaydetti:
     "Anne sütü bebeği enfeksiyonlardan korur, hazmı mamalara göre daha kolay olduğu için çabuk sindirilir ve obezite riski en aza iner. Anne ile bebek arasındaki ilişkiyi güçlendirir, bebeğin zekasını arttır, içerdiği maddeler sayesinde bebeği rahatlatır ve uyku problemini ortadan kaldırır. Doğum sonrasında kadınlarımızın neredeyse hepsi bebeklerini emzirmeye başlıyor ancak bunu düzenli olarak sürdüremiyorlar. Bu konuda hepimizin gerekli duyarlılığı göstermesi gerekmektedir".
    
     -İslahiyede seminer
    
     İslahiye ilçesinde sağlık personeline yönelik "Beden dili ve düşünce okuma teknikleri" konulu seminer verildi.
     Gaziantep Üniversitesi İslahiye Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak katılan İlhan Doğan, sağlık personeline hasta ve yakınlarının psikolojisini anlatmak üzere uygulamalı örnekler verdi.
     Doğan, bedenin asla yalan söylemeyeceğini savundu.
     Seminere Hastane Başhekimi Dr. İsmet Güneş ile idareci ve sağlık personeli katıldı.
    
    
     Muhabir: İzzet Mazı - Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER