Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Gaziantepte Çevre Günü etkinlikleri


GAZİANTEP (A.A) - TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi, 5 Haziran Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Gaziantepin eski fotoğraflarından oluşan resim sergisi açtı.
     Mimarlar Odası Mithat Enç Kültür Evinde, Ali Koçum Arşivinden Gaziantepe Bir Bakış konulu serginin açılışına Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
     Serginin açılışında konuşan Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu, çevre bilincinin her geçen gün biraz daha arttığını belirterek, Ülkemizde ve dünyada çevre bilinci her geçen gün artmakta. Ama bu artış henüz yeterli seviyede değil. Yaşadığımız çevrenin daha güzel ve yaşanabilir bir çevre olması için herkes üzerine düşen eksiksiz olarak yapmalı diye konuştu.
     Taş plak koleksiyoncusu Halil Birecikligil de taş plaklar hakkında çeşitli bilgiler verdi. Birecikligil, daha sonra taş plaktan eserler dinletti.
    
     -Arabanda ilk arpa hasadı-
    
     Arabana bağlı Karacaören köyünde, yeni yılı ilk arpa hasadı yapıldı. Bölgede kuru tarım yapan çiftçi Mecit Doğan, bu yıl yüksek verim aldığı için mutlu olduğunu belirtti.
     Doğan, yaptığı açıklamada, kıs mevsiminin yağışlı geçmesi nedeniyle hem verim hem de kalitenin iyi olduğunu, bir dönümden 500 kilogram ürün elde ettiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER