İnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerine doğru

İnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerine doğru -Rektör Prof. Dr. Çelik: -İstikrarı bozacak hiçbir eylem ve teşebbüse imkan ve prim vermeden, üniversitemizin demokratikleşmesi için çabalarımızı artırarak, yolumuza devam etme azim ve


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İstikrarı bozacak hiçbir eylem ve teşebbüse imkan ve prim vermeden, üniversitemizin demokratikleşmesi, özgür bir üniversite ve akademik ortamın oluşturulması için çabalarımızı artırarak, yolumuza devam etme azim ve kararlılığı içindeyiz dedi.
     Çelik, üniversitenin internet sitesinden yaptığı duyuruda, uygulamaları ve üstlendiği misyonla Anadolunun aydınlığa açılan bir kapısı ve kalkınmanın önemli bir sembolü haline gelen üniversitenin yeni bir seçim sürecine girdiğini hatırlattı.
     Bu süreci yönlendirmeye dönük bazı mecralar tarafından kaynağı belirsiz, seviyesi düşük haber ve yorumlar üretildiğini ifade eden Çelik, bu tip haberlerin doğruluğunun, içeriğinin ve kastının teyit edilmeden kamuoyuyla paylaşıldığının görüldüğünü savundu.
     Çelik, şöyle devam etti:
     Ayrıca milletimizin ortak değerleri olan kutsallarımızın bu süreçte menfaat amacıyla ve hoyratça kullanılma çabasını esefle gözlemliyoruz. Bu bağlamda kendi seçtiğim ve atadığım çalışma arkadaşlarımın özel hayatlarının dedikoducusu olarak suçlanmam akıl ve insafla bağdaşmamaktadır. Bunu kesin bir dille kınıyor ve reddediyorum. İstikrarı bozacak hiçbir eylem ve teşebbüse imkan ve prim vermeden, üniversitemizin demokratikleşmesi, özgür bir üniversite ve akademik ortamın oluşturulması için çabalarımızı artırarak, yolumuza devam etme azim ve kararlılığı içinde olduğumuzu kamuoyu ile bir kez daha paylaşıyorum.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber İnönü Üniversitesi rektörlük seçimlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER