Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Ülker: -Tercih yaparken öncelik bireye özgü meslek seçimi olmalı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, tercih yapılarken önceliğin bireye özgü mesleklerin seçimi olması gerektiğini bildirdi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversitenin rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü öğretmenlerine, tercih dönemi, öncesi ve sonrasıyla ilgili eğitim verildi.
     Ayrıca, Şehitkamil Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerine LYS tercih danışmanlığı eğitimi verildi.
     Etkinlikte konuşan Ülker, doğru tercihin önemine değinerek kendi hayatından örnek verdi.
     Öğrencinin üzerinde sosyal baskının olmadan yeteneğine bakılması gerektiğini vurgulayan Ülker, şunları kaydetti:
     Öğrencinin yetişmesinde herkese çeşitli görevler düşüyor. Bir çocuğu yetiştirmek için bir köye ihtiyaç vardır derler. Bu anlamda rehber öğretmenler olarak, tercih yönlendirmede sizlere çok önemli görevler düşüyor. Tercih yaparken öncelik bireye özgü meslek seçimi olmalı.
    
     -Öğretmenlik Formasyonu Sertifika Programı tamamlandı
    
     Zirve Üniversitesinde bu yıl ilk defa açılan Öğretmenlik Formasyonu Sertifika Programı başarıyla tamamlandı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, öğretmen adayları için düzenlenen sertifika töreninde bir konuşma yaptı.
     Formasyon alan 200 öğretmen adayının heyecanını paylaştıklarını ve bir yılı onlarla beraber en iyi şekilde geçirdiklerini, güzel şeyler paylaştıklarını ifade eden Kısa, Bugün burada başarı gösteren siz değerli öğretmenlerimizin meslek hayatında da başarılı olacağından şüphem yok dedi.
     Ayrıca, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Töremen de törende bir konuşma yaptı.
     Konuşmaların ardında eğitimde başarılı olan ilk üç öğrenciye çeşitli hediyeler ve sertifikaları verildi.
     Ödülünü Kısanın elinden alan Öğretmenlik Formasyonu Sertifika Programı birincisi Dilan Tanyeri, Zirve Üniversitesinden eğitim almaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek yurt dışı deneyimi olan akademisyenlerden eğitim aldıklarını aktardı.
     Törende öğretmenler sertifikalarını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yrd. Prof. Dr. Fevzi Akıncı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Akın, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ramin Aliyev, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehmet Karakuş, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hidayet Tok ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Uğur Taşdelenden aldı.
    
     -Trikonfex Fuarında defile rüzgarı esecek
    
     GAZİANTEP (AA) - 18.06.2012 - Gaziantep Sanayi Odasının (GSO) desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından Ortadoğu Fuar Merkezinde (OFM) 21-24 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek fuarda ünlü mankenlerin katılımıyla defile yapılacak.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, 4 gün sürecek fuarın açılış gününde Sanko Holding sponsorluğunda, ünlü mankenlerin katılımıyla gerçekleşecek defilede bayan, erkek ve çocuk ürünleri yer alacak.
     Defilede sonbahar-kış kreasyonunun yanı sıra Sankonun ürettiği jean pantolon ve etekler de mankenler tarafından izleyenlerin beğenisine sunulacak.
     Gaziantepte bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek fuarda triko ürünlerinden konfeksiyon ürünlerine, iplikten lazer kesim ve dijital baskı makinelerine, triko iplik makinelerinden dokuma makinelerine, triko örme sistemlerinden trikotaj bilgisayar sistemi ve programlarına, konfeksiyon boya ve yardımcı kimyasallarından mesleki yayınlara varıncaya kadar çok geniş bir yelpazede ürün ve teknoloji yer alacağı belirtildi.
    
     -11 mahallede su kesintisi
    
     Gaziantepte içme suyu şebekesi çalışmasından dolayı bazı mahallelere su verilemeyecek.
     GASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Düllükbaba Mahallesi ve Eski Düllük Caddesi üzerinde içme suyu şebekesi ek çalışması ile yangın hidrantı değişimi ek çalışması yapılacağından dolayı zorunlu olarak su kesintisi yapılacak.
     Bazı bölgelere, 19 Haziran Salı günü 09.00-17.00 saatleri arasında 8 saat süreyle su verilemeyecek.
     Su kesintisinden Aydıntepe, Nurtepe, Karşıyaka, Münüfpaşa, Hürriyet, Yeşilova, Göztepe, Düllükbaba, Eydibaba, Yunus Emre Mahallesinin tamamı, Boyno mahallesi ise kısmen etkilenecek.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER