Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -3. Uluslararası Folklor Festivali etkinliği


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Folklor Festivali kapsamındaki etkinlikler sürüyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Karataş Mahallesindeki Şahinbey Parkı içinde açılan stantlarda yöresel yiyecekler, kıyafetler, hediyelik eşyalar ve mefruşat ürünleri sergilendi.
     Şahinbey Belediyesi ile Kaymakamlık tarafından açılan stantlarda ise çeşitli kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı ürünler görücüye çıktı.
     Stantları gezen Gaziantep Vali Vekili Mehmet Taşdöğen, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, ürünleri inceleyerek kursiyerlere teşekkür etti.
     Şahinbey Kaymakamlığı TOHUM projesi çerçevesinde el işlemeli ürün yapan kursiyerler tarafından yetkililere isimlerinin yazılı olduğu hediyeler takdim edildi.
     Hediye takdim töreninin ardında protokol üyeleri, stantları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti.
    
     -Ressam Aynur Açıkgöz sergi açtı
    
     Ressam Aynur Açıkgöz, Sanko Sanat Galerisinde sergi açtı.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, sergi açılışını yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, her sanatsal etkinliğinin kendisi için sevinç kaynağı olduğunu belirtti.
     Kültürel ve sanatsal etkinliklerin toplumların gelişmişlik göstergelerinden olduğunu ifade eden Kurban, Sanatçılar rüzgara karşı yürüyen kişilerdir. Onların çektiği acılar çok güzel sanat eserlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur dedi.
     Kurban, Gaziantepin zengin bir şehir olduğunu ve zenginleştikçe sanat ve sanatçılara daha çok kol kanat gerdiğini vurguladı.
     Açıkgöz de sıcak renklerle çalışmayı sevdiğini, resimlerini dostluk, barış ve sevgi için yaptığının altını çizerek, Eserlerimi hepsini birer sanatçı olarak gördüğüm Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmaktan mutlu oldum görüşlerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardından 37 eserin bulunduğu serginin açılışı Kurban, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Aykanat ve Sanko Park Alışveriş Merkezi Müdürü Ufuk Toydemir tarafından yapıldı.
     Sergi 5 Temmuz Perşembe gününe kadar gezilebilecek.
    
     -Özel Sankolu öğrenci Avrupa üçüncüsü oldu
    
     Uluslararası Satranç Federasyonu, Avrupa Satranç Birliği ve Yunanistan Satranç Federasyonu ortaklığında gerçekleştirilen Avrupa Okullar Bireysel Satranç Şampiyonasında Özel Sanko İlköğretim Okulu 4üncü sınıf öğrencisi Kağan Aydınçelebi, Avrupa üçüncüsü oldu.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, Yunanistanın Halkidiki kentinde yapılan şampiyonada, aynı zamanda milli takım sporcusu olan Kağan Aydınçelebi, 9 yaş genelde Avrupa üçüncülüğü ile madalya almaya hak kazandı.
     Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, derslerinde de başarılı olan öğrencinin Beyin sporunda gayretli çalışmalarıyla Avrupa derecesi elde etmesinden mutlu olduğunu kaydetti.
     Köylüoğlu, Gelecekte birçok başarıya imza atacağına inandığımız öğrencimizi, emeği geçen öğretmen ve ailesini kutlarız dedi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER