Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Polisten düğün sahiplerine uyarı


GAZİANTEP (A.A) - Nizip İlçe Emniyet Müdürlüğü yaz aylarında artan düğün merasimleri nedeniyle insanların can güvenliğinin korunması için düğünlerde silah sıkılmaması ve havai fişek atılmasında uzman kullanılması uyarısında bulundu.
     İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, yaptığı açıklamada, ilçe genelinde düzenlenen düğün ve toplu merasimlerle ilgili olarak alınan karar ile kararda belirtilen hususlara uymayanlar ile ilgili Kaymakamlık tarafından karar alındığını bu kapsamda sokaklarda düğün yapanlar yol kapatanlar, konvoy yaparak, klakson çalmak suretiyle çevreyi rahatsız edenler, düğünlerde rast gele ateş edenler, ruhsatsız olarak havai fişek satan ve atanlar gibi hayatın normal akışını etkileyecek davranışların men edilmesi için bir dizi önlem alındığını bildirdi.
     Kantar Nizip Kaymakamlığı tarafından alınan karar ile ilgili şu bilgileri verdi:
     Her türlü toplu düğün etkinliği düzenleyen 18 yaşından büyük kişilerin 24 saat öncesinden mahalli kolluk kuvvetine müracaat ederek, etkinliğin saat 23.00de son bulacak şekilde bildirimde bulunmaları, evlenecek çiftlerin, nüfus ve evlilik cüzdanı fotokopilerini ibraz etmeleri, etkinlik boyunca belirtilen hususlara uyulması, ruhsatlı veya ruhsatsız halkta korku, kaygı ve panik yaratabilecek şekilde silahla ateş edilmemesi ve izin alınmaksızın havai fişek atılması gibi Kaymakamlık tarafından belirtilen kurallara ilgili vatandaşların uymaları gerekmektedir. Aksi takdirde belirtilen kuralara uymayanların tespiti halinde adli ve idari İşlem yapılacaktır.
    
     -Nizip Zeytinyağının coğrafi işaret belgesi verildi-
    
     Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Mehmet Özyurt, Nizip zeytinyağı ile ilgili coğrafi işaretin Türk Patent Enstitüsü tarafından belgelenerek Nizip Ticaret Odasına verildiğini bildirdi.
     Özyurt, yaptığı açıklamada, Nizip zeytinyağının tescillenmesi ve bu bölgeye ait kendi zeytinyağının piyasaya sürülmesi için NTO, Nizip Ticaret Borsası ve Nizip Meslek Yüksekokulu ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmalar sonunda Türk Patent Enstitücüsüne yapmış olduğumuz başvuru kabul edildiğini ifade etti.
     Özyurt şunları kaydetti:
     Alınan bu belge ile Nizip zeytinyağının hak ettiği yere gelmesi ve karakteristik özelliği ve tadıyla diğer rakiplerinden ayrılması için çok önemliydi. Bu belge sayesinde artık bölgedeki üretici ve tüccarın mağdur edilmesi olayı ortadan kalkacak bu bölgeden çıkan zeytinyağı Nizip zeytinyağı olarak piyasa sürülecektir.
     Böylelikle zeytinyağının tescillenmesi ve bunu gösteren belgenin odamıza verilmesi yapmış olduğumuz çalışmaların boşa gitmediğini bizlere göstermiştir. Ben bu belgenin ilçemize kazandırılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı ve proje ortaklarımız Nizip Meslek Yüksekokulu ve Nizip Ticaret Borsası yetkililerine teşekkür ederim.
    
     -Ersoy ailesinin acı günü-
    
     Gaziantep eşrafından merhum Neşet Ersoyun eşi Selma Şükran Ersoy geçirdiği rahatsızlık sonucunda hayatını kaybetti.
     Ersoy, Ulu Caminde kılınan cenaze namazının ardından Gaziantep Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Ersoyun cenaze törenine ailesi ve yakınları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantep KolejVakfı (GKV)Mütevelli Kurulu Başkanı Nüket Ersoy, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Ersoy ve çok sayıda sanayici ve iş adamı katıldı.
    
     Muhabir: İrfan Aydoğdu
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER