Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Başkan Tahmazoğlu kentsel dönüşümün ayrıntılarını anlattı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar tarafından Türkiyeye örnek gösterilen kentsel dönüşüm projesinin ayrıntılarını anlattı.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamada, Şahinbeyde 4 bölgede gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmalarıyla Türkiyeye örnek olunduğu ifade edildi.
     Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı açıklamada, sağlıksız yapıları kentsel dönüşüm projeleriyle eritmeye çalıştıklarını belirtti.
     Tahmazoğlu, şu bilgileri verdi:
     Kentsel dönüşümde öncelikli amacımız can güvenliği. Vatandaşı mağdur etmeden, onların taleplerine kulak vererek çalışmaları sürdürüyoruz. Sağlıklı ve modern binalarda insanca yaşamak insanımızın hakkıdır. Şahinbey Belediyesi olarak önceliklerimiz var. Birincisi kentsel dönüşüm. Çünkü buna bağlı olarak birçok sıkıntıyı çözeceğimizi düşünüyoruz. Kentsel dönüşüme vatandaşlarla tek tek el sıkışarak başladık. Bu çok önemli. Türkiyede bir çok ilde yıkım işlemleri gerçekleştirilirken kiremitler havada uçuşuyor, bıçaklar çekiliyor. Basına malzeme olacak hiçbir yıkım gerçekleştirmedik. Biz vatandaşlarımızın hakkını kimseye yedirmemeye kararlıyız.
     Biz vatandaşlarımızın hakkını vererek, onların duasını alarak bu işi götürüyoruz. Şahinbeyin yüzde 80i çarpık yapılaşmış. Bunlarla mücadele ediyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren bu yola baş koyduk. Bir çok belediye bu işe girmiyor. Çünkü bu iş gerçekten zor. Bu iş bir ekip işi. Bu işe gönlünüzü, yüreğinizi, sabrınızı koymanız lazım.
     Başkan Tahmazoğlu, şöyle devam etti:
     Nuripazarbaşı, Çamlıca, Sakarya, Yazıcık, Turktepe, Güzelvadi, Perlikaya, Serinevler ve Barak mahallelerinde yıkım çalışmaları sürüyor. İlk etapta 379 konut Nuripazarbaşına yapılacak. Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte hedefine adım adım ulaşıyor.
    
     -Şahinbeyde ramazan hazırlıkları tamamlandı
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Ramazan ayı içerisinde gerçek ihtiyaç sahibi 12 bin aileye gıda paketi yardımı yapılacağını ve ilçe genelinde 3 noktada kurulacak iftar çadırında günde bin 500 kişi olmak üzere toplam 45 bin kişinin iftarını açmasını sağlayacaklarını bildirdi.
     Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Muhsin Yazıcıoğlu Parkı, Yaşar Torun Gençlik Merkezi karşısı ve Onkoloji Hastanesinde kurulacak olan iftar çadırlarına ek olarak Şahinbey Kaymakamlığı işbirliği ile hizmet veren aş evlerinde günlük 925 ailenin iftar yemeğinden faydalanacağını belirtti. Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Ayrıca 2 bin 800 ailemize 4 kiloluk paketler halinde et yardımlarımız olacaktır. 1 Ağustos 2012 Çarşamba günü Mustafa Demirci, 2 Ağustos 2012 Perşembe Eşref Ziya Terzi, 3 Ağustos Cuma Grup Debu ve 4 Ağustos Cumartesi akşamı Taha ve Reha Yeprem sahne alacakt. Ramazan ayı boyunca Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Şahinbey Parkında Ramazan eğlenceleri ve nostalji sinema gösterileri yapılacak. Vatandaşlarımızın Ramazan ayını huzurlu ve güvenli bir şekilde geçirmeleri için Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz ise 24 saat esasına göre görev yaparak, gerekli yardım ve kolaylıkları sağlayacak.
     Tahmazoğlu, ayrıca Muhtarlar Derneği ile işbirliği yapılarak ramazan ayında görev yapacak 134 Ramazan davulcusunun belirlendiğini, davulculara tek tip elbise ve kimlik kartı dağıtıldığını kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER