Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -1. GAMEK Yaş Pasta Yarışmasına başvurular başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının (GAMEK) düzenlediği 1. GAMEK Yaş Pasta Yarışmasına başvuruların başladığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte yaşayan 16 yaş üzeri bay-bayan herkesin ücretsiz olarak başvurabileceği yarışmada ilk 4e giren yarışmacılara çeşitli ödüller verilecek.
     Yaş pasta dalında düzenlenecek yarışmaya katılan adayların yaptıkları pastalar, sunum, görsellik, lezzet ve hijyene göre Oktay Usta ve Gaziantepin pasta konusunda ünlü işletmecileri ve pasta ustalarının yer aldığı jüri tarafından değerlendirilecek.
     Yapacakları pasta tarifleriyle 7 Aralıka kadar belirlenen merkezlere kayıt yaptıran yarışmacı adaylarının arasından ön değerlendirme sonucu belirlenen 50 aday, 15 Aralıkta düzenlenecek final yarışmasına katılmaya hak kazanacak.
     Yarışmacılar 15 Aralık 2012 Cumartesi günü saat 10.00da M1 Alışveriş Merkezinde düzenlenecek finalde jüri karşısında hünerlerini sergileyecek.
     Yarışma için başvurular 7 Aralıka kadar GAMEK Cumhuriyet ve Şehit Üsteğmen Hakan Özcan Gençlik ve Kültür Merkezlerine yapılabilecek.
    
     -Şehitkamil Zabıta ekiplerinin denetimleri
    
     Şehitkamil Belediyesi Zabıta ekipleri, halkın sağlığını korumak için ilçe genelinde denetimlerini sürdürüyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ekipler ocak ayından bu yana toplam 37 bin 386 iş yerini denetledi, uygunsuz çalıştığı tespit edilen 152 iş yeri kapatıldı.
     Denetim kapsamında ayrıca uygunsuz olarak görülen bin 534 işletmeye uyarıda bulunuldu, ihtarlara rağmen kurallara uymayan bazı işletmelere son bir ay içinde 4 bin 936 TL para cezası uygulandı. Ocak ayından bu yana bu para cezaları 43 bin 642 TLyi buldu. Denetimlerde 17 bin 536 iş yerinin kurallara uyduğu, 325 iş yerinin ise kurallara uymadığı tespit edildi.
     Ekipler özellikle gıda üretimi yapan işletmeler üzerinde denetimlerini yoğunlaştırıyor. Vatandaşlar da denetimlerden memnuniyetlerini dile getirdi.
    
     -Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor
    
     Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) belediye sınırları içinde yer alan meskenlere yönelik Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor adı altında yarışma düzenledi.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 1999 Marmara depreminde ardından meskenlerde oluşan maddi zararları Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında karşılamak üzere 2000 yılında kurulan DASK, sigorta seçeneğini arttırmak için bir takım yarışmalar düzenliyor.
     Bu bağlamda sigortalı konutların sayısını arttırmak ve deprem güvenceli hayat teşvik etmek amacıyla Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor adlı proje ve yarışmanın ikincisini düzenliyor. Tüm illerin katılımcı olduğu yarışmada dereceye giren ilk üç kente DASK İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından malzeme yardımı verilecek.
     31 Aralıka kadar başvuruların yapılacağı yarışmada, katılım şartları ve diğer bilgiler valilikler ile belediye yetkililerinden öğrenilebilecek.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER