Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey eğitimcilere hizmetlerini anlattı


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, kentte görev yapan öğretmenlere hizmetlerini anlattı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gaziantepin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtıldığı geziye, yaklaşık 100 öğretmen katıldı.
     Zeugma Mozaik Müzeside başlayan gezide, Güzelbey, belediyenin 9 yıllık faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Güzelbey, ayrıca Gaziantepin tarihi ve kültürel dokusunun canlandırılmasına yönelik yapılan projeleri anlattı.
     Eğitimciler ise yapılan çalışmalardan çok etkilendiklerini, gezilen yerlerin bakımlı ve Gaziantepe yakışır mekan haline gelmesinden duydukları mutluluğu dile getirerek, Başkan Güzelbeye ve ekibine teşekkür etti.
    
     -ŞAHMEK kursları
    
     Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) bünyesinde hizmet veren gençlik merkezi, sosyal tesis ve spor salonlarının içinde bulunduğu 48 tesiste, aynı anda 27 branşta 21 bin 431 kursiyere eğitim veriliyor.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, henüz resmi açılışı yapılmadan hizmete sunulan Güneş Sosyal Tesisine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Tesiste LYS, YGS, SBS, spor ve rehberlik kursları olmak üzere 4 branşta 864 kursiyere eğitim görüyor.
     Belediyenin sağladığı ücretsiz kursta sınava hazırlanan öğrenciler, derslerine yardımcı olması için eğitim kursuna katıldıklarını belirterek, belediyeye teşekkür ettiler.
    
     -Oyun 2012 Zeka Oyunları Yarışması
    
     Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen Oyun 2012 Zeka Oyunları Yarışması Özel Sanko Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
     Sanko Okullarından yapılan açıklamaya göre, yarışmanın Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 4. kez Sanko Okullarında yapıldı. Öğrencilerin analitik düşünme, mantık yürütme ve problem çözme alışkanlıklarını ve yeteneklerini geliştirmeye katkıda bulunması amaçlanan yarışmanın yarı finalinde, ilk elemede barajı geçen öğrenciler yarıştı. Yarışmanın Gaziantep bölümüne Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 576, Sanko Okullarından ise 71 öğrenci katıldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yarışmaya 4. kez ev sahipliği yaptıklarını hatırlattı.
     Güneydoğuda öğrenci katılımıyla Ankaranın önüne geçtiklerine dikkati çeken Köylüoğlu, okullarından da yarı finalde yarışan öğrenci sayısının önceki yılların çok üzerinde olduğunu belirtti.
     Uyguladıkları Sanko Eğitim Modeli ile öğrenciyi akademik, sosyal, sportif ve sanatsal yönden tam donanımlı yetiştirdiklerini vurgulayan Köylüoğlu, yarışmanın Ankarada yapılacak finalinde yer alacak öğrencilere başarılar diledi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER