Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Polise Trafik Kural İhlali Tespit Tutağı Düzenleme Eğitimi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte kazaların asgari seviyeye indirilmesi için kent genelinde çalışan 478 polis memuruna, Trafik Kural İhlali Tespit Tutağı Düzenleme Eğitimi verildi.
     Emniyetten yapılan açıklamaya göre, alınan tüm tedbirlere rağmen meydana gelen trafik kazalarında birçok vatandaşın hayatını kaybettiği, birçoğunun yaralandığı veya sakat kaldığı belirtildi.
     Açıklamada, kazaların asgari seviyeye indirilmesi, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının sağlanması, uymayanlara ise cezai müeyyide uygulanması amacıyla trafik ekiplerinin yanı sıra resmi araçlarla görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezi ekiplerinden de yararlanılacağının bildirildiği ifade edildi.
     Bu kapsamda, resmi olarak görev yapan önleyici hizmetler, asayiş ve polis merkezinde görevli ekiplerde çalışan toplam 478 personele yönelik olarak Trafik Kural İhlali Tespit Tutağı Düzenleme Eğitimi verildiği belirtilen açıklamada, 01 Aralık 2013 tarihinden itibaren trafik ekiplerinin yanı sıra eğitim sununda yetkilendirilecek olan diğer personelimiz de trafik ihlali yapan araçlara trafik kural ihlal tespit tutanağı düzenleyebilecek denildi.
    
     -Ressam Zuhal Ardanın kişisel resim sergisi
    
     Ressam Zuhal Ardanın kişisel resim sergisi Sanko Sanat Galerisinde açıldı.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, serginin açılışına katılan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, halka hizmetle görevli devleti temsil eden insanlar olarak, sanatın ve sanatçının değerini bilmeleri gerektiğini belirterek, Sanatçıları sevmek, alkışlamak, yanında olmak lazım ifadelerini kullandı. Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Alaybey Karoğlu da dünyada sanatın giderek ağırlık kazandığı, kültür ve sanat üreten toplumların yarınlarının olabileceği yeni bir dönem yaşandığını belirtti.
     Prof. Dr. Karoğlu, şunları kaydetti:
     Önümüzdeki dönem artık, kültür ve sanat alanında yarışın ağırlık kazandığı bir dönem olarak gözüküyor. Türkiye bu noktada pozisyonunu iyi almak durumunda. Türkiyenin köklü tarihi, zengin kültürel değerleri, sayısız medeniyete beşiklik yapması nedeniyle ileriye yönelik çalışmalarda en fazla ümit verir bir toplumsal yapı ortaya koyuyor.
     Ressam Zuhal Arda ise Gaziantepte sergi açmaktan mutlu olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından serginin açılışı, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM Müdürü Ufuk Toydemir ve sanatseverler tarafından yapıldı.
    
     Muhabir: Gaziantep-Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER