Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamil Belediyesi 500 görme engelliye baston hediye etti


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi, Türkiye Görme Engelliler Derneği Gaziantep Şubesi işbirliğiyle 500 görme engelliye baston hediye etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, programda bir konuşma yapan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, her insanın bir engelli adayı olduğunu belirtti. Aydın, Sağlığımızda engellilerin kıymetini bilmezsek, onların durumuna geldiğimizde iş işten geçmiş olur. Herkesin bu konuda hassas olmasını ve tüm engellilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini her noktada sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlunun engellilere sahip çıkarak onları sevindirmesi takdire şayandır düşüncelerini aktardı.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise, diğer derneklerden gelen talepler doğrultusunda her türlü aktiviteleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.
     Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde bizim bir noktaya odaklanmamız söz konusu değil. Toplumun her kesimine her noktada hizmet götürebilmek adına milletin imkanını yine millete sunmak üzere görev aldık. Engelliler ile ilgili olarak ilk göreve geldiğimiz anda belediyemizin girişinde bir engellimizin girme imkanının olmadığını gördük. Göreve geldiğimiz anda özürlü vatandaşlarımızın belediyeye rahatça giremediğini gördük ve çalışmaya ilk olarak oradan başlayıp bir tadilat başlattık.
     Konuşmaların ardından görme engellilere bastonları hediye edildi.
     Programa, Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Gençler için AB Fırsatları konulu seminer
    
     Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ), Gençler İçin AB Fırsatları konulu seminer düzenlendi.
     Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları uzmanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahinin danışmanı Burhan Akyılmazın verdiği seminerde, üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri, 2004den bu yana yürütülen AB Gençlik Programları hakkında bilgilendirildi.
     Akyılmaz, seminerde yaptığı konuşmada, Helsinkide Türkiyeye resmi adaylık statüsü verildiğini ve Türkiyenin diğer aday ülkelere açık olan topluluk programlara katılmaya hak kazandığını anımsattı.
     ABnin gençlere sunduğu en önemli imkanların başında gençlik programlarının geldiğini ifade eden Akyılmaz, Ülkemiz bu programlardan tıpkı üye ülkeler gibi 2004 yılından beri faydalanıyor. Avrupa Birliği Gençlik Programında gençler için, gençlik grupları, sivil toplum kuruluşları ve kamu kuruluşlarına yönelik çok çeşitli eğitim ve değişim fırsatları bulunuyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER