Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Antepe Gazi unvanı verilmesinin yıl dönümü -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -8 Şubat tarihi Gaziantep için onur günüdür


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Antepe Gazilik unvanının verildiği 8 Şubat tarihinin onur günü olduğunu bildirdi.
     Güzelbey, bir kutlama mesajı yayınladı. Kurtuluş Savaşında Antep halkının Fransız işgal kuvvetlerine karşı verdiği direnişin sonunda TBMMnin Gazi unvanı verdiğini anımsattı.
     Dünyanın ilk ve tek Gazi unvanını sahip kenti olan Antepin dönemin en güçlü devletlerine karşı verdiği mücadelenin neticesinde bu unvanı elde ettiğini belirten Güzelbey, bu mücadelenin tüm dünyaya emsal olduğunu kaydetti.
     Güzelbey, mesajında şunları aktardı:
     Öyle destanlar vardır ki bunlar tarih sayfasına altın harflerle yazılır. İşte Anteplilerin yurdunu düşmana vermemek için gösterdiği kahramanlığın destanı böyle yazıldı. Kurtuluş savaşının çetin zamanlarında Antep-te yakılan ateş, o muazzam direnişin meşalesini tutuşturmuştur. Şehit kanlarıyla sulanan bu topraklarda efsaneleşen Antep ve Anteplilerin direnişi, yurdumuzun diğer yerlerindeki mücadele ve direnişlere örnek olmuştur. Gazi şehir Gaziantep kendi kaderini tayin etmek için varını yoğunu ortaya koymuş, bu mücadelesi ile Türk ulusunun kaderini de değiştirmiştir. Antep savunması, yürekleri yurt sevgisi ile dopdolu bir avuç Anteplinin inanılmazı efsaneleştirmeleridir.
    
     -Elin Anlattığı Hikayeler sergisi
    
     Antepe Gazi unvanı verilişinin 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK) tarafından Elin Anlattığı Hikayeler sergisi açılacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, sergi 8 Şubat Cuma günü Bayazhan Kent Müzesinde gerçekleştirilecek.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, el sanatları sergilerinin kursiyerlerin gösterdiği gelişimin kanıtı olduğunu belirtti.
     Serginin, Antepe Gazi unvanının verilişinin yıl dönümünde gerçekleştirileceğni hatırlatan Dündar, Bir çok kursumuzda ücretsiz eğitim gören öğrencilerimizin el işi göz nuru ürünleri sergileyeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER