Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İslahiyede Matematik Olimpiyatları düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) tarafından İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Matematik Olimpiyatları düzenlendi.
     Gaziantep Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, kaymakamlık ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle gerçekleştirilen olimpiyatta 25 ilköğretim okulundan 61 öğrenci katıldı. Öğrenciler, 25 soruyu 75 dakikada yanıtlamaya çalıştı.
     Derece elde etmek için ter döken öğrencilerden 13 Kasım İlköğretim Okulu öğrencisi Faruk Akpınar 39 puanla birinci, Özel Gülpembe İlköğretim Okulu öğrencisi Hatice Rezzan Gök 32 puanla ikinci, 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Kübranur Çevik 31 puanla üçüncü oldu.
    
     -GAÜNün 40. yıl etkinlikleri-
    
     Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) kuruluşunun 40. yıl etkinlikleri kapsamında Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından Cumhuriyet Döneminde Türk Dünyasına Bakışlar ve Türk Dünyasında Kadın konulu konferans düzenlendi.
     Atatürk Kültür Merkezindeki konferansta Türk Dünyası Araştırmaları Bölümünden Prof. Dr. Fikret Türkmen, bir konuşma yaptı.
     Türkmen, Osmanlı Devletinin 18inci yüzyılda başlayan yükseklik kaybı gittikçe düşmeye başladı. 19uncu yüzyılda çok hızlanarak 20nci yüzyılda da başkent İstanbulun işgaline kadar giden bir çöküşün ifadesi oldu. Çöküş sonunda merkezi Ankara olan yeni bir cazibe merkezi, yeni bir milli mücadele merkezi ortaya çıktı. Bu merkezde yepyeni bir devlet, Türkiye Cumhuriyeti devleti doğdu. Bu devlet Türk milletinin İslamın bin yıldan beri bayraktarlığını yaptı ifadelerini kullandı.
     Konferans sonunda Gaziantep Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Celkan tarafından Prof. Dr. Fikret Türkmene çeşitli hediyeler ve çiçek verildi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER