Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Su kesintisi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bazı mahallelerde su kesintisi uygulanacak.
     GASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, DY-17 su deposunda vana montaj çalışması yapılacağından zorunlu olarak su kesintisi yapılacak.
     Kesintiden Burç Orman, Ensar Sitesi, Güleç Villaları, Onkoloji Hastanesi ve Yaren Sitesinin tamamı, Güneykent Mahallesi de kısmen etkilenecek.
     Kesinti 22 Mart Cuma günü 09.00 ile 24.00 saatleri arasında uygulanacak.
    
     -Özel SANKO Okulları robotu beşinci oldu-
    
     Özel Sanko Okulları öğrencileri, Ortadoğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen 10. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2013 Robot Yarışmasında beşinci oldu.
     SANKO okullarından yapılan açıklamaya göre, sumo, mini sumo, çoklu mini sumo, çizgi izleyen, arama kurtarma, triatlon, çöp toplayan robot, mayın tarlası ve serbest kategorilerin yer aldığı yarışmaya, Özel Sanko Okulları Robot ve Uzay Teknolojileri Kulübü öğrencileri üç kategoride katıldı.
     Yarışmada 12si yurt dışından olmak üzere 40 üniversite ve 15 lise yer aldı. Toplamda 810 robotun ve binin üzerinde katılımcının yer aldığı yarışmada, Özel Sanko Koleji ilk 8 arasına girdi.
     Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tılfarlıgil, öğrencilerinin yaptığı Sanko Sumo Team adlı robotun, uluslararası yarışmada birçok yabancı ve yerli üniversiteyi geride bırakarak derece elde ettiğini belirtti.
     Öğrencilerin robotların yazılım, tasarım ve üretim aşamalarının yanı sıra kullanılan malzemeler dahil her şeyi okulun Mekatronik Laboratuvarındaki imkanlarla gerçekleştirdiklerinin ifade eden Tılfarlıgil, robotların otonom kontrollü olduğunu ve yapay zeka ile çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER