Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Halka açık Sağlıklı Çocuk İzlemi ve Aşılar konulu konferans düzenlenecek


GAZİANTEP (A.A) - Özel Sani Konukoğlu Hastanesince halka açık Sağlıklı Çocuk İzlemi ve Aşılar konulu konferans düzenlenecek.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, konferansta, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Medeni Asma ve Dr. Çağatay Kabak, erken tanı, aşılardaki son dönem gelişmeler ve aşıların gerekliliği konularında katılımcıları bilgilendirecek.
     Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde 30 Mart Cumartesi günü saat 13.00de başlayacak konferansa, herkesin katılabileceği bildirildi.
    
     -Öğrenciler Girişimcilik ve Kariyer Günlerinde buluşacak-
    
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğü tarafından Türkiyede ilk defa üniversite öğrencilerine yönelik Girişimcilik ve Kariyer Günleri düzenlenecek.
     HKÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinin (HKÜ) ile İŞKURun ortak yürüteceği projede üniversite öğrencileri bir araya gelerek girişimcilik ve kariyerlerine etki edecek adımları öğrenecek.
     İŞKUR İl Müdürü Sıraç Ekin, Gaziantepteki bütün üniversite öğrencilerini bir araya getirmek için amaçladıkları projeye Zirve Üniversitesinin de destek vermesinin projenin gelişimi ve amacına ulaşmasında büyük önem taşıdığını belirtti.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR tarafından düzenlenecek etkinliği üniversite öğrencileri açısından olumlu bulduğunu ifade etti. Bu tip etkinliklerin üniversite öğrencilerinin mezun olmadan iş hayatında kendilerini neler beklediğini bilmeleri açısından önem taşıdığını ifade eden Kısa, öğrencilere yönelik bu tür etkinlikleri desteklediklerini kaydetti.
    
     -Lihkab Büroları devre dışı kalıyor-
    
     Gaziantepte Lisanslı Harita Kadastro Büroları (Lihkab Büroları) tarafından gerçekleştirilen aplikasyon, parselin yerinde gösterilmesi, cins değişikliği, irtifak hakkı tesisi gibi talebe bağlı kadastro hizmetlerinin, 1 Nisandan itibaren Gaziantep Kadastro Müdürlüğünce yapılacağı bildirildi.
     Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklaya göre, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerindeki taleplerin İncilipınar Mahallesi 16ncı sokakta bulunan Gaziantep Kadastro Müdürlüğünde yapılacak.
     Bu işlemleri Araban, İslahiye, Nurdağı Oğuzeli ile Nizip ilçelerinde bulunan vatandaşlar ilgili birimlere başvurabilecek. Karkamış ilçesindeki işlemler için Nizip, Yavuzelindeki işlemler için ise Araban ilçesindeki birimlere müracaat edebilecekler.
     Valiliğin taleplerin karşılanabilmesi için önlem aldığı bildirildi.
    
     -HKÜde uçurtma şenliği-
    
     Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Yerleşkesinde uçurtma şenliği düzenlendi.
     İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Edebiyat Kulübü ve Psikoloji Kulübü öğrencileri, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Tuba Büyükbeşe ve Prof. Dr. Mustafa Uçar önderliğinde Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) desteğiyle çeşitli okullardan 80 öğrenci HKÜde buluştu.
     Gerçekleştirilen uçurtma şenliğinde öğrenciler, rengarenk uçurtmalarıyla gökyüzünü süsledi.
     HKÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hanifi Aslanın da yakından ilgilendiği öğrenciler, bir yandan uçurtma uçururken diğer yandan da üniversitelilerle keyifli gün geçirdi.
    
     -Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele semineri
    
     Nurdağı Çok Amaçlı Toplum Merkezinde (ÇATOM) Kadına yönelik şiddetle mücadele semineri düzenlendi.
     İl Jandarma Komutanlığınca ÇATOM toplantı salonunda gerçekleştirilen seminerde, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda katılımcılara bilgi verilerek, konuyla ilgili magnet ve broşür dağıtıldı.
     Astsubay Kıdemli Çavuş Belgin Okcu, seminerde, katılımcılara şiddetin sebepleri, alınması gereken önlemler, şiddet ile karşılaşıldığında neler yapılması gerektiği anlattı.
     ÇATOM Müdürü Fatma Güneş ve çok sayıda kursiyerin katıldığı seminer soru-cevap bölümü ile sona erdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - İzzet Mazı - Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER