Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Zirve Üniversitesi ve GUSAF Bilimsel Faaliyet Protokolü imzaladı


GAZİANTEP (A.A) - Zirve Üniversitesi ile Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) arasında Bilimsel Faaliyet Protokolü imzalandı.
     Zirve Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, işbirliğini güçlendirme amaçlı imzalanan protokol kapsamında taraflar, ortak bilimsel faaliyetlerde bulanacak. İki kurum, birlikte gerçekleştirecekleri projelere dayalı makale ve bildiri çalışmalarını hayata geçirecek.
     Rektör Prof. Dr. Adnan Kısa, protokolle bilimsel alanda faaliyetlerin hız kazanacağını belirtti.
     Bilimsel çalışmaları her zaman desteklediklerini ifade eden Kısa, GUSAF ile imzaladıkları protokolün bilimsel çalışmaların önünü açacağına inandığını kaydetti.
     GUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Uz. Dr. Mustafa Çevik de protokol kapsamında, iki kurumun işbirliğinde gerçekleşecek olan önemli bilimsel çalışmaların temelini attıklarını bildirdi.
    
     -GTO Başkanı Aslan yeniden aday
    
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, 4 Mayısta gerçekleştirilecek Oda Meslek Komite seçimlerinde meclis üyesi seçilmesi durumunda başkanlık için bir dönem daha aday olacağını bildirdi.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, GTOnun 2009-2013 dönemi son Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcının başkanlığında gerçekleştirildi.
     Aslan, toplantıda, Gaziantepin ve ülkenin içinde bulunduğu koşullar gereği üyelerden gelen ciddi talepler üzerine bir dönem daha başkanlığa aday olacağını belirtti.
     Ülke olarak kritik bir süreçten geçtiklerini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:
     Bugüne kadar özellikle Gaziantepteki sosyal barışın sağlanması noktasında ciddi bir misyon üstlenen odanın, yeni dönemde de kurulan dengelerin korunması ve ortak akıl içerisindeki rolünü ağırlıklı olarak devam ettirilmesi noktasında üyelerden yeniden aday olmam hususunda ciddi bir talep geldi.
     Bu talep doğrultusunda son bir defa aday olma kararı aldım. Gaziantep, bölge ve ülke için yapılacak daha çok işimiz var. Komite ve Meclis Üyeliği seçiminden çıkacak sonuçlara göre bir dönem daha başkanlığa adaylığımı koyacağım.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER