Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Başkan Tahmazoğlundan Alevi Kültür Derneğine ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şubesini ziyaret etti.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tahmazoğlu, yeni göreve gelen şube başkanı Yılmaz Demirdelen ve yeni yönetim kurulu üyeleri ile sohbet etti, başarı ve hayırlı olsun dileğinde bulundu.
     Tahmazoğlu, Şahinbey Belediyesi olarak diyalog halinde çalışmanın temel prensipleri olduğunu belirtti.
     Demirdelen de Tahmazoğluna yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür etti.
     Demirdelen, "Başkanımız yapmış olduğu örnek ve model çalışmalar vatandaşlarımız tarafından takdir toplamakla birlikte ülke çapında hatta dünya çapında bilinen projeler üretmektedir. Bu çalışmaları şehrimize vizyon katmaktadır. Başkanımız ayrıca derneğimizle ilgili bir takım ihtiyaçlarımızı karşılayarak bizlere destek olmuştur" ifadelerini kullandı.
    
     -Sinema oyuncusu Tarık Akan Gaziantepte-
    
     Sinema oyuncusu Tarık Akan, Gaziantepli oyuncu Süleyman Karakuşun senaryosunu yazdığı "Direndik tarih yazdık" adlı film projesi için Gaziantepe geldi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Akan, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbeyi makamlarında ziyaret etti.
     Akan, Gaziantep direnişinin gerçekçi ve önemli olduğunu, bu filmin hatasız çekilebilmesi için il mülki amirinin ve belediye başkanının destekleri olmadan projenin gerçekleşemeyeceğini, başarıya ulaşma şansının az olacağını bildirdi.
     Güzelbey, yeni nesilin bilinçli yetişebilmesi için öncelikle geçmişini bilme, anlayabilme, geleceği de yorumlayabilmesine bağlı olduğunu belirtti.
     Gaziantepin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlığa imza attığını anımsatan Güzelbey, şunları kaydetti:
     "Bağımsızlığı ve istiklali için işgalcisine direnen bu kentin memleket sevdası tüm Türkiyeye örnek teşkil etti. Antepte yakılan bu ateş o dönemde memlekette direnişinin meşalesini yaktı. Ülkelerin dünya konjektöründe söz sahibi oluşu günümüzde bilimi, teknolojiyi, kültürü ve sanatı doğru algılaması, etkin kullanması ile mümkün. Artık savaş söylemleri bitmiştir, geçmişte yaşanan acıların tekrarlanmaması bilinçli, donanımlı bir nesil yetiştirmekten geçiyor. Bu açıdan yeni nesilimizin geçmişte yaşanan sıkıntıları ve gösterilen kahramanlıkları bilmesi gerekiyor."
     Güzelbey, Gaziantepin sahip olduğu tarihi ve kültürel potansiyel ile kentte son 9 yılda yaşanan değişimi içeren sunum yaptı.
     Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarından etkilendiğini belirten Akan da film için ileriki dönemlerde Başkan Güzelbey ile daha sık görüşeceklerini belirtti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER