Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamil Belediyespor, Elbistan Belediyesporu 3-1 mağlup etti


GAZİANTEP (A.A) - BAL Ligi 4.Grupta Mücadele eden Şehitkamil Belediyespor, Elbistan Belediyesporu 3-1 yendi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil takımının gollerini Mehmet Ali Baştan ve Hasan Bal kaydetti.
     Kulüp başkanı Musa Yıldız, 2012- 2013 sezonun başından itibaren kendilerin yalnız bırakmayan taraftarlara ve tüm sevenlerine teşekkür etti. Yıldız, bir üst lige çıkmayı garantileyen tüm ekipleri kutladığını ifade etti.
     Teknik direktör Memik Vurucu da güçlü bir rakip karşısında aldıkları üç puandan dolayı mutlu olduklarını bildirdi
    
     -Milletvekili Tayyar ve Başkan Fadıloğlu köyleri ziyaret etti-
    
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar ile Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil ilçesine bağlı 4 köyü gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Tayyar ve Fadıloğlu Dündarlı, Yalangoz, Karacaören ve Karacaburç köylerini gezdi.
     Tayyar, muhtar ve vatandaşlarla köylerin sorunlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını belirtti. Başbakan Erdoğanın kendilerine gezmelerini yönünde talimat verdiğini aktaran Tayyar, her yeri gezmeye çalıştıklarını bildirdi.
     Belediye Başkanı Fadıloğlu ise hizmetleri en iyi şekilde yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Fadıloğlu, "Bu kadar yoğunluğa rağmen değerli Milletvekilimiz Şamil Tayyar ile köylerimizi gezdik. Buradaki eksikleri yerinde tespit ederek vatandaşlarımızla görüştük. Milletimize hayırlı hizmetler yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
    
     -"Kadının Kaleminden Gaziantep Mutfağı" paneli-
    
     Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından "Kadının kaleminden Gaziantep mutfağı" konulu panel yapıldı.
     AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Gaziantep Ticaret Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen panelde, kadınların bir yandan çocuk yetiştirdiğini, diğer yandan ev hizmetleri ve kış mevsimi hazırlıkları yaptığını belirterek, bunun zorluğundan bahsetti.
     Gaziantepin gelenek ve göreneklerine bağlı bir şehir olduğunu aktaran Bakbak, kadınların her mevsim 100e yakın yemek çeşidi yaptığını kaydetti. Bakbak, "Gaziantep mutfağı bu nedenle çok ünlü. Yemek ve kültürün yanı sıra ev hanımları yapımı zor olan dolma, köfte ve yuvarlama gibi yemeklerde bir araya gelerek kaynaşmayı ve birlik beraberlik içinde kalabilmeyi de öğretiyor" ifadelerini kullandı.
     Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Serpil Karuserici ise araştırmacı kadın yazarların Gaziantep hakkında yazdıkları kitaplar ve derledikleri yazıların gelecek nesillere ışık tutacağını belirtti.
     Panelde araştırmacı yazar Akten Köylüoğlu "manilerimizde ve türkülerimizde yemeklerimiz", Gonca Tokuz "Gaziantep çocuk oyunlarında beslenme kültüründen izler", Özden Özsabuncu "Gaziantep mutfağının özellikleri ve korunması", Sermin Ocak "Gaziantep mutfağında meyveli tatlılar" konularında davetlilere bilgiler verdi.
     Panele Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Vali Erdal Atanın eşi Nazan Ata, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkunun eşi Nuray Coşkun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Aykanat ve davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER