Gaziantep 2012 Avrupa Diploması Ödülünü aldı

Gaziantep 2012 Avrupa Diploması Ödülünü aldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepin 2012 Avrupa Diploması ödülü aldığı bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa Konseyi Parlamentosu Sosyal İşler Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komisyonuna bağlı alt komisyon tarafından her yıl verilen Avrupa ödüllerinin bu yıl ki sahiplerinden biri de Gaziantep oldu.
     Avrupa Konseyinin Strazbourgdaki merkez binasında düzenlenen ödül törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey adına ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim katıldı.
     Evrim, yaptığı açıklamada, Avrupa Ödülüne giden yolun ilk basamağı olan Avrupa Diploması ödülünün Türkiyeden Gaziantepe verilmesinin çok önemli olduğunu belirtti.
     Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin dört ödül sunduğunu ifade eden Evrim, şunları kaydetti:
     Bunlar, Avrupa Diploması, Şeref Bayrağı, Şeref Plaketi ve Avrupa Ödülüdür. Avrupa Diploması ödülü, bir yönüyle de Avrupa Birliği ile sürdürülen ilişkilerin etkinliğinin, sürekliliğinin sağlanması yönünde başarılı çalışmalar yürüten yerel ve bölgesel otoritelerin bu çabalarının takdir edildiği ödüllerden biridir. Ödül aynı zamanda Avrupa Birliğine üstün katkı ve çabaları simgeleyen Avrupa Ödülüne giden yolun ilk basamağını ifade etmektedir.
     Evrim, Strazburgta kurulu bulunan Avrupa Konseyi nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Rauf Engin Soysala desteklerinden dolayı Güzelbeyin ve Gazianteplilerin teşekkürlerini iletti.
     Gaziantepin yüzlerce aday şehir arasından seçilerek Avrupa Diplomasi Ödülünü alması büyük ilgi gördü.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantep 2012 Avrupa Diploması Ödülünü aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER