Gaziantep il koordinasyon toplantısı yapıldı

Gaziantep il koordinasyon toplantısı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep il koordinasyon toplantısı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
     Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantepin ulaşım ihtiyaçlarının değerlendirildiği toplantıda konuşan Şahin, Gaziantepin 2023 vizyonunun çizildiğini ve çalışmaların sürdüğünü belirtti.
     Şahin, Gaziantepin sorunlarının çözüme kavuşturulması ve 2023 vizyonunun gerçekleşmesi için yürütülen çalışmaların takipçisi olduğunu belirtti.
     Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da Gaziantep-İskenderun arasındaki mesafeyi yaklaşık 100 km. kısaltacak Polateli-İslahiye- Hassa arası yolun proje çalışmalarına başlanması talimatını vereceğini belirtti.
     Gaziantepte devam eden yol çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Yıldırım, 145 kilometre otoyol, 315 kilometre devlet yolu, 199 kilometre il yolu olmak üzere toplam 659 kilometre karayolu yapıldığını anlattı.
     Yıldırım, Gaziantep Havalimanı pistinin büyütülmesi, standartlarının yükseltilmesi ve idare binasının eksiklerinin giderilmesi için gerekli çalışmanın yapılacağını belirtti.
     Gaziantep-Halep hızlı tren projesi içinde çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yıldırım, Gaziantepe 2003-2011 yılları arasında 1 milyar 300 milyon 607 bin 710 TL yatırım gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.
     Toplantıya, bazı AK Partili Gaziantep ve Kilis milletvekilleri ile Gaziantep Valisi Erdal Ata, Kilis Valisi Yusuf Odabaş, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip Soluk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşar Vekili Ahmet Zahteroğulları ve bazı belediye başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Ferhat Demircan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Gaziantep il koordinasyon toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER