Gaziantepli sanatçılar resim ve heykel sergisi

Gaziantepli sanatçılar resim ve heykel sergisi açacak


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepli 29 sanatçı, Sanko Sanat Galerisinde resim ve heykel sergisi açacak.
     Serginin organizasyonunu üstlenen Sanko Sanat Galerisi Seçici Kurul Üyesi Aslı Özen, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepte yaşayan 26 ressam ve 3 heykeltıraşın eserlerine ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını belirtti.
     Sanko Sanat Galerisinde bugüne kadar Türkiyede isim sahibi birçok sanatçıya sergi açıldığını ve uluslararası çalıştay yapıldığını anımsatan Özen, şunları kaydetti:
     Gaziantepte resim başta olmak üzere sanatla ilgilenen insan sayısı gün geçtikçe arttı. Sanatçı potansiyeli yükseldi. Bunun sonucu olarak ortaya bir çok sanat yapıtı çıktı. Bu güzellikleri sanatsever dostlarımızla paylaşmak ve sanata emek vermiş insanları bir araya getirmek adına bu sergiyi düzenledik. Sergide, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri, Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi başta olmak üzere değişik liselerin resim öğretmenleri, emekli resim öğretmenleri, profesyonel resim çalışanlar ve heykeltıraşların eserleri yer alıyor.
     Özen, Sanko Park Alışveriş Merkezinin 3. katındaki galeride yarın saat 17.30da açılacak ve 25 Mayısa kadar gezilebilecek sergide, Ahmet Şimşek, Akten Köylüoğlu, Aslı Özen, Ayşegül Bakkaloğlu, Ayten Dingil, Atiye Güner, Ceren Yıldırım Özbaturcu, Gülay Karslıgil, Hüseyin Erdoğan, Hüseyin Yıldırım, İbrahim Yıldız, Kıvanç Gülhan, M. Akif Orcan, Merve Ölçer, Mizyal Karabiber Nacaroğlu, Muhammet Aliyev, Mustafa Bencan, Nuray Coşkun, Nursel Kurban, Nurten Çatıkkaş, Özer Çağlar, Özlem Coşkun, Özlem Tanyeri, Ramazan Şimşek, Remziye Oğan, Selda Şener, Şaban Pala, Şükrü Aslan ve Zeynep Nacaroğlunun heykel ve resimlerinin yer alacağını kaydetti.
     (MUH-SEÇ)
<< Önceki Haber Gaziantepli sanatçılar resim ve heykel sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER